Zwitserland: Een gezellig weekend bij vrienden!

Zwitserland

Ruim twee weken geleden was het weer zover: de zesde keer! De zesde keer alweer dat ik mijn vrienden in Zwitserland bezocht. Fred en Sandra, een Nederlands stel en 15 jaar geleden geëmigreerd van Nederland naar Zwitserland, ken ik van mijn groepsrondreis door Venezuela in 2009. Ze zaten bij mij in de groep en gedurende die reis hadden we het heel gezellig. Sindsdien hebben we altijd contact gehouden en ga ik elk jaar een weekend naar hun toe. Het stel woont in Maladers, een dorpje gelegen in de bergen vlakbij Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Graag neem ik je mee naar mijn gezellige weekend bij Fred en Sandra in Zwitserland! 🙂

Vrijdag 31 juli 2015

Halverwege de middag stap ik op Schiphol op het vliegtuig naar Basel en een uurtje later land ik veilig op vliegveld EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg. Een prachtige 2-uur durende treinrit brengt mij van Basel naar Chur. Ik trein via Zürich en kom onder andere langs de Zürichsee en de diep blauwgekleurde Walensee. Rond de klok van 21 uur kom ik aan op het treinstation van Chur. Fred pikt me op van het station en we rijden naar hun huis in Maladers. Een goede vriend (Herman) van het stel is er ook samen met zijn zoon (Rens). Tot  middernacht praten we gezellig bij en wordt er veel gelachen.

Zwitserland

Zwitserland

Zaterdag 1 augustus 2015

De zaterdag valt helaas wat in het water, qua weer dan. Het weer is met veel mist en motregen niet geweldig. We besluiten daarom naar het Design Outlet Center in Landquart te gaan, zodat we toch nog wat  kunnen doen. Het outlet center is te vergelijken met Bataviastad in Lelystad en elke winkel vertegenwoordigt en verkoopt een bepaald merk. Eenmaal aangekomen breekt toch het zonnetje nog door en lijkt het weer gelukkig mee te vallen. We zijn lekker aan het shoppen en pikken een terrasje. Na het shoppen besluiten we te gaan bowlen in Chur. We spelen 3 rondes en uiteindelijk is het Herman die de spannende strijd wint. Vervolgens rijden we weer naar Maladers, waar we gezellig gaan bbq’en bij Fred en Sandra thuis. Rens is de grillmaster en bakt hamburgers, worstjes en karbonades. Het smaakt heerlijk en we genieten volop. Na de bbq is het uitbuiken in de jacuzzi op het buitenterras, heer-lijk! 😀 Ruim een uur later gaan we uit de jacuzzi en sluiten we deze mooie dag af met de film A Most Wanted Man.

Zwitserland

Zwitserland

Zondag 2 augustus 2015

Vandaag is het prachtig weer en een ideale dag om wat actiefs te doen. De omgeving leent zich daar per slot van rekening uitstekend voor! Na een lekker ontbijtje wandel ik samen met Sandra en Rens via een mooie bosrijke wandelroute richting Chur. In Chur pikken Fred en Herman ons op en pakken we de kabelbaan Chur-Dreibündenstein die ons naar het bergstation van Brambrüesch brengt. Vlakbij het bergstation zit het bergrestaurant Brambrüesch en daar drinken we wat. Daarna beginnen we aan een 3-uur durende wandeling naar Pradaschier. Blauwe luchten worden afgewisseld met mooie wolkenpartijen boven de omliggende bergen en we genieten van prachtige vergezichten. De bergen zelf zijn mooi groen gekleurd en de dennenbomen beginnen al hun eerste herfstkleuren te vertonen. Dit alles met het typisch Zwitserse geluid van koeienbellen op de achtergrond maken het tot een hele mooie wandeling!

Rond half 4 bereiken we Pradaschier waar we bij het gezellige bergrestaurant Pradaschier wat eten. Het is een typisch Zwitsers restaurant met een groot zonneterras én overheerlijke schnitzels! Na ons buikje te hebben rond gegeten lopen we naar de rodelbaan, die even verderop ligt. Wist je dat de rodelbaan van Pradaschier de langste van de wereld is? Met een lengte van 3.100 meter, 31 bochten en een hoogteverschil van 480 meter kronkelt de rodelbaan richting het dal van Churwalden.  Ik had nog nooit gerodeld en wat is er dan mooier om dat hier voor het eerst te gaan doen. 🙂 Het is een erg leuke ervaring en het gaat nog lekker snel ook! Binnen 7 á 8 minuten ben je weer beneden. Ik kan het je zeker aanbevelen om een keer te gaan doen. Het onderstaande filmpje geeft je een leuke indruk wat je kunt verwachten!

En, lijkt het jou wat? 😉 Als we allemaal beneden in Churwalden zijn lopen we naar de bushalte. De bus brengt ons in 30 minuten weer naar Chur. Vanuit Chur rijden we naar Maladers. Vervolgens loungen we wat bij Fred en Sandra thuis en genieten we van het prachtige uitzicht vanaf het buitenterras. Ook gaan we weer even in de jacuzzi: een mooie afsluiter van de dag!

Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland

Maandag 3 augustus 2015

Vanmorgen is het vroeg opstaan. Het weekendje Zwitserland zit er helaas alweer bijna op. Fred en Sandra moeten gewoon weer aan het werk, Herman en Rens blijven nog een week en ik ga weer richting Nederland. Ik rijd met Fred mee naar Chur. Gister heb ik al afscheid genomen van Sandra, Herman en Rens. Op het treinstation van Chur neem ik ook afscheid van Fred! Rond de klok van 8 uur neem ik de trein naar Basel. Lekker vroeg, zodat ik nog wat van Basel kan zien. Uiteindelijk kom ik rond kwart voor 11 aan in Basel. Ik slenter lekker door de stad, bezoek het mooie stadhuis, loop langs de Rijn en scoor koffie bij Starbucks. Ik heb minder tijd dan gedacht, maar ik kan toch nog wel wat aan sightseeing doen. Bovendien ben ik al vaker in Basel geweest en toen heb ik ook al wat van de stad kunnen zien.

Ik zal je in een post die binnenkort verschijnt meer vertellen over de bezienswaardigheden van Basel. Om 14 uur ben ik weer op het treinstation waar ik de bus naar het vliegveld pak. In een kwartiertje ben ik op het vliegveld. Ik ben ruim op tijd en om kwart over 17 stap ik op het vliegtuig. Een uurtje later land ik veilig op Schiphol. Ik pak de trein naar huis en nagenietend kijk ik terug op een gezellig weekend bij mijn Zwitserse vrienden! 🙂

Zwitserland

Zwitserland

Spreekt Zwitserland jou aan als bestemming? 
Tags from the story
Join the Conversation

17 Comments

  1. says: Sieds

   Jah het was echt genieten Marijke, sowieso was het mooi om elkaar weer even te zien. Maar wat kun je in Zwitserland veel doen zeg, wandelen, fietsen én rodelen. Rodelen is echt een leuke ervaring.. 🙂

 1. says: Lia

  Wat gaaf dat rodelen! En wat leuk dat jij nog steeds contact hebt met Fred en Sandra en er elk jaar heen gaat! Leuk verslag en prachtige foto’s. Mocht je ze spreken, doe ze dan de hartelijke groeten van mij!!

  1. says: Sieds

   Ja dat is zo leuk om te doen en het gaat ook lekker snel! 🙂 We hebben na 6 jaar nog steeds heel leuk contact, mooi dat je zoiets aan reizen over kunt houden. Dank je Lia. Dat zal ik zeker doen. Hoe is het in Venezuela?

 2. says: Sandra

  Wat leuk dat jullie elkaar nog zien na zo’n rondreis! En Zwitserland, echt een heerlijk land. Lang geleden dat ik gerodeld heb, maar wil het wel weer een keertje doen!

  1. says: Sieds

   Ja idd, zo mooi dat je zulke leuke contacten kunt overhouden aan een reis. Ik vind het land ook heerlijk, mocht ik ooit emigreren dan zou ik wel naar Zwitserland willen.. 🙂

 3. says: Bas

  Bekende gezichten 😉 Zo te lezen was het weer erg gezellig. Leuk verslag ook Sieds!
  Ik ben, naast ons bezoek aan Maladers, verschillende keren in Zwitserland geweest, maar het blijft een prachtig land.

   1. says: Bas

    Ik heb op dit moment eigenlijk te weinig tijd voor de website. Maar dat komt wel weer. Over twee weken ga ik naar Zuid Afrika ! Erg veel zin in. Jij ook bijna naar de USA, toch? Veel plezier daar!

 4. says: ivonne

  Ik heb ook nog steeds een aantal vrienden die ik ken van mijn groepsreizen. Leuk he dat je er die contacten er aan over kunt houden. De mijne wonen “gewoon” in Nederland en niet zo ver weg. Zwitserland is mooi, en het weekendje klinkt gezellig.

 5. says: Marcella

  Zwitserland lijkt me echt schitterend mooi, ik wil er graag nog eens naartoe! Met de trein door het land reizen schijnt ook prachtig te zijn, dus leuk dat je dat hebt gedaan vanaf de luchthaven. Is Basel een aanrader voor mijn eerste kennismaking?

  1. says: Sieds

   Zwitserland is prachtig Marcella. Zeker een aanrader, alleen jammer genoeg nu wel wat aan de prijzige kant.. Jaaaah dat is heel gaaf, je ziet zo veel met de trein. Basel is een mooie stad en er is veel te zien, het is leuk voor een korte citytrip. Het doet ook wel wat Duits aan, Zürich is ook leuk trouwens. Mooie stad ook en het ligt aan de Zürichsee waar je zomers lekker even kunt relaxen.

 6. says: Martijn | Vakantievilla Zwitserland

  Zwitserland blijft nog altijd ons favoriet! wat een geweldig land om even tot rust te komen in de prachtige natuur

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *