Sieds My Travels in een nieuw jasje!

Sieds My Travels

De afgelopen weken was het wat stil op Sieds My Travels. Niet omdat ik op reis was, ik ben immers nog niet zo lang terug uit Jordanië. 😉 Ook het bloggen heb ik niet vaarwel gezegd. Ik vind het bloggen nog veel te leuk en dat blijf ik ook gewoon doen. De reden dat het een tijdje stil was had te maken met het feit dat ik Sieds My Travels in een nieuwe jasje wilde steken. Een beter jasje, een moderner jasje, een jasje met wat meer uitstraling en wat professioneler allemaal. Daarom heb ik besloten dit rigoureus aan te pakken en een nieuwe website te maken!

Sinds ik de trotse bezitter ben van Sieds My Travels heb ik mijn website altijd via het platform Weebly laten draaien. Weebly maakt het je heel gemakkelijk om een website te maken. Middels een drag-and-drop systeem kun je makkelijk en snel een website bouwen. Echter vond ik Weebly te beperkt in de mogelijkheden worden, waardoor ik bepaalde dingen die ik graag op mijn website zou willen zien niet voor elkaar kreeg. Dit is de reden voor mij geweest om de overstap naar WordPress te maken. Ik heb lang tegen deze overstap aangehikt. Ik vond WordPress in het begin maar een lastig platform, waar ik maar geen hand op kon leggen. Bovendien moest de hele website van Weebly ook naar WordPress overgezet worden, een heel karwei. Toch heb ik nu de definitieve overstap gemaakt!

Zoals ik al schreef vond ik WordPress in het begin niet zo prettig werken. Ik moest er echt even aan wennen. Een ander platform, werken met plugins en geen gebruiksvriendelijk drag-and-drop systeem meer! Bovendien had ik niet veel verstand van HTML en codes, wat voor Weebly ook niet nodig was. Na het vinden van een geschikt thema ging ik aan de slag. Door veel uit te zoeken hoe bepaalde dingen werken en vooral door gewoon te proberen ging het maken van de website steeds beter en beter. Ik begon het zelfs nog leuk te vinden ook. Al met al heeft het me de afgelopen weken aardig in de greep gehad en heeft het me heel wat uurtjes gekost, maar ik ben blij en ook best trots met het resultaat!

Hier nog even hoe mijn vorige website eruit zag!

Sieds My Travels

En hier de nieuwe website!

Sieds My Travels

En, zien jullie veel verschillen? 😉

Ik heb bij het maken van de nieuwe website best veel zelf kunnen doen, maar voor bepaalde dingen had ik toch echt ondersteuning nodig. Ik kwam er dan gewoon niet uit. Gelukkig kon ik terugvallen op mensen die er veel meer verstand van hebben. Bij deze wil ik dan ook René van Nextstep Design en Jorden van Bunny On Breee heel erg bedanken voor de tijd en energie die ze in mijn website hebben gestoken. Zonder hun was het niet tot de website gekomen, zoals die er nu uit ziet!

Ik hoop dat deze nieuwe look het begin mag worden van nog meer plezier in het bloggen, nog meer blogberichten, nog meer reizen en ik hoop dat het jullie nog meer plezier geeft in het lezen van mijn blogberichten en het bekijken van mijn foto’s.

Er moeten nog wat kleine dingetjes aangepast worden, maar daar ga ik nog mee aan de slag. Mochten er nog dingen zijn die niet kloppen, wat het ook mag zijn, laat het me dan weten! Verder ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe website vinden. Dus kom maar door.. 🙂

Wat vinden jullie van mijn nieuwe website?
Join the Conversation

18 Comments

  1. says: Sieds

   Wat leuk dat je op mijn blog bent beland en mooi dat je graag reisblogs leest. Ik droom ook altijd weg bij de mooie bestemmingen die ik allemaal tegenkom op andere blogs en waar ik nog zo graag heen wil.. 🙂 Dank je, heb jou site ook bekeken, ziet er mooi uit, ook een leuk thema.. 😉

  1. says: Sieds

   Dank je Linda! 🙂 Ik ben er inmiddels wat meer bekend mee, maar heb zelfs gehad dat de hele site overhoop lag toen ik in een code een spatie teveel had geplaatst haha.. Ja, dat is ideaal voor jou.. 😉 Ik ben blij met de overstap naar WordPress, ik vind het nu ook prettig werken.

 1. Ziet er erg mooi uit hoor!
  Van de drie meestgebruikte open-source CMS’en (WordPress, Joomla en Drupal) heeft WordPress de eenvoudigste leercurve, en het is ook nog het best geschikt voor een blog. Goede keus dus 🙂
  Voor mij waren de mogelijkheden van WordPress de hoofdreden om mijn oude oude blog op Blogger/blogpost over te zetten op WordPress.

  1. says: Sieds

   Dank je Eric, ben er zelf ook dik tevreden mee! 🙂 Ik was er snel uit om voor WordPress te kiezen, wat je zegt het heeft zoveel mogelijkheden, dat mistte ik juist bij Weebly.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *