Reisplannen: In september naar Zuid-Afrika!

Kruger

Ja je leest het goed, ik ga naar Zuid-Afrika! 😀 Begin september is het zover, dan ga ik samen met mijn vriendin 3 weken rondreizen door dit prachtige land. Dat dit land zo mooi is, heb ik zelf in 2011 al mogen ontdekken. Ik heb toen een georganiseerde rondreis gemaakt waarbij we begonnen in Kaapstad. Via de West-Kaap reisden we door Namibië en Botswana om uiteindelijk te eindigden bij de spectaculaire Victoria Falls in Livingstone, Zambia. Net als de andere verre reizen die ik al heb gemaakt, ga ik ook dit keer weer georganiseerd. Persoonlijk zie ik het niet zitten om op eigen houtje Zuid-Afrika te verkennen en mijn vriendin al helemaal niet haha.. 😉 Met een groep van twintig man zullen we in 21 dagen rondreizen van Kaapstad naar Johannesburg, waarbij we ook de landen Lesotho en Swaziland zullen aandoen. Het programma is veelbelovend, we gaan echt heel veel zien en doen. Het volgende staat onder andere op de planning!

Kaapstad

Onze reis begint in Kaapstad. In 2011 ben ik hier mijn groepsrondreis ook begonnen, echter hebben we toen weinig van de stad kunnen zien omdat we vanuit Londen onze vlucht op een half uur na mistten, dat was balen! Dit keer hoop ik op betere tijden en wil ik dolgraag meer van Kaapstad zien. Sowieso wil ik per kabelbaan de Tafelberg op en een mooie wandeling maken. Ook wil ik Robbeneiland bezoeken. Het lijkt me bijzonder interessant om meer te weten te komen over de gevangenis waar Nelson Mandela maar liefst 27 jaar heeft vastgezeten.

Zuid-Afrika

Plettenberg Bay

Ook staat Plettenberg Bay op het programma, een kustplaats die zeer geliefd is bij de Zuid-Afrikanen. Vanuit deze stad maken we een excursie naar Tsitsikamma N.P. Dit nationaal park beschermt de 100 km lange kustlijn  tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen we een wandeling maken naar de monding van de Stormrivier. Ook kunnen we een gedeelte van de Otter Trail gaan lopen. Deze trail schijnt schitterende uitzichten te hebben over  steile klippen en bossen. Een walvistocht behoort ook tot de mogelijkheden, wat ons echt heel gaaf lijkt! Ik heb in Argentinië bij Península Valdés al een keer walvissen mogen spotten, maar deze tocht ga ik ook zeker maken. Het is zo gaaf om deze gigantische zoogdieren in het echt te zien!

Zuid-Afrika

Lesotho en Swaziland

Naast Zuid-Afrika brengen we ook nog een bezoek aan twee andere landen: Lesotho en Swaziland. Eerst brengen we een bezoek aan Lesotho, wat ook wel het Koninkrijk van de Hemel wordt genoemd. Het land ligt namelijk op een hoogte tussen de 1.400 en 1.500 meter. Het landschap van Lesotho schijnt heel uitgestrekt te zijn. Dat wordt dus de wandelschoenen aan trekken en lekker de omgeving verkennen! We zullen ook kennismaken met de Besotho, de plaatselijke bevolking van Lesotho. Swaziland staat ook op het programma. Wist je dat Swaziland het kleinste land van Afrika is? Vanuit de stad Manzini zullen we een wildreservaat bezoeken waar we onder andere giraffes, wrattenzwijnen en antilopen kunnen spotten.

Zuid-Afrika

Het Kruger Park

Als je naar Zuid-Afrika gaat mag een bezoek aan het Kruger Park sowieso niet ontbreken. We verblijven hier maar liefst 2 volle dagen om zoveel mogelijk wild te spotten. De eerste dag gaan we een gamedrive doen en bestaat er ook een mogelijkheid om in de avond  nogmaals het park in te gaan. Je ziet dan de dieren die zich overdag juist schuilhouden. Het nationaal park is echt heel groot! Met een oppervlakte bijna 19.500 km2 beslaat het park zo’n ¾ van Nederland. Het Kruger Park staat vooral bekend om de ‘Big Five’ en ik hoop dan ook van harte dat we de leeuw, olifant, neushoorn, buffel en het luipaard gaan zien!

Zuid-Afrika

Er staan nog wel wat dingen op het programma, maar dit zijn wat leuke hoogtepunten die we gaan zien en doen tijdens de reis. We hebben er heel veel zin in, de voorpret is nu toch écht begonnen! 🙂

Ben jij wel eens in Zuid-Afrika geweest? Wat was voor jou het absolute hoogtepunt?
Join the Conversation

13 Comments

 1. Wat gaaf dat jullie naar Zuid-Afrika gaan! Wij vertrekken heel toevallig ook begin september voor drie weken naar dit mooie land. Voor ons is het de eerste keer in Afrika en ik ben zo nieuwsgierig. Wij gaan de route net andersom doen, alleen slaan we Lesotho en de Drakensbergen vanwege tijdgebrek helaas over. We beginnen in Johannesburg en gaan vanuit daar naar Kruger, Swaziland en St Lucia. Daarna vliegen we van Durban naar Port Elizabeth. Daar gaan we Addo Elephant Park bezoeken en een paar dagen naar Plettenberg, vanuit waar we via de garden route doorrijden naar Kaapstad. We moeten onderweg maar even tips delen als we de route precies andersom doen 😉 Alvast heel veel plezier in Zuid-Afrika! Ik kijk nu al uit naar je verhalen.

  1. says: Sieds

   Wat toevallig dat jullie dan ook net gaan, leuk hoor! 🙂 En voor de eerste keer naar Afrika, dat is wel heel speciaal. Zelf ben ik al een keer naar Zuid-Afrika (Kaapstad en West-Kaap), Namibië, Botswana en Zambia geweest, dat vond ik echt heel mooi. Ja je moet keuzes maken natuurlijk, wij slaan Durban, Port Elizabeth en Addo Elephant Park dan weer over, vooral de laatste zou ik toch wel graag willen zien, helaas.. 😉 Plettenberg gaan we ook naar toe, ik hoop zo dat we walvissen gaan zien, dat zou super zijn! Ja dat lijkt me heel goed en leuk om onderweg tips te delen, en wie weet komen we elkaar nog wel tegen zo halverwege de reis, you never know! 😉 Jullie ook alvast heel veel plezier, geniet!! Ik kijk ook uit naar jou verhalen.

 2. Wat een toffe reis Sieds! Gaan jullie toevallig met Sawadee? Daar ben ik vier jaar geleden mee naar Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho geweest maar die reis ging wel andersom. Geweldige reis en vooral Lesotho vond ik super. Wij verbleven in Semonkong…dat is echt zo’n mooie omgeving en wat een vriendelijke mensen daar. Drakensbergen was ook super mooi.

  1. says: Sieds

   Ja zo gaaf! Wij gaan met Djoser, de reis komt volgens mij wel aardig overeen met die van Sawadee. Ik weet nog niet waar wij verblijven, dat kan maar zo Semonkong zijn.. 😀 Drakensbergen heb ik ook hele mooie verhalen over gehoord, ik ben zo benieuwd. Ik had je site nog even bekeken, ziet er mooi uit en wat heb jij al veel gezien zeg, top!! We hebben ook best wat dezelfde landen bezocht zie ik, grappig.. 🙂

 3. says: Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Wat gaaf! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen, omdat wij er ook aan zitten te denken om een soortgelijke reis te maken. Met welke reisorganisatie ga je?
  Alvast veel plezier!

  1. says: Sieds

   Jah Narelle, dit gaat vast weer een hele mooie reis worden. Ik heb er zo’n zin in!! 😀 We gaan met Djoser en dan de reis van 21 dagen. Gaan jullie ook vaak georganiseerd? 🙂 Ps. Ik zie op jullie site dat jullie in de stad Groningen wonen, grappig, daar werk ik! Over dik 2 weken ook naar Noorderzon? 😉

   1. says: Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    Wat toevallig dat je in Groningen werkt! Ik denk dat wij wel een kijkje gaan nemen bij Noorderzon inderdaad 😉
    Ik heb even naar de reizen van Djoser gekeken, ziet er goed uit. Wij hebben nog niet eerder een georganiseerde reis gemaakt, maar bij een eventuele Zuid-Afrika reis leek ons dat wel handig. Ben heel benieuwd naar je verhalen!

    1. says: Sieds

     Ja leuk he! 🙂 Nou misschien treffen we elkaar dan nog wel op Noorderzon, ik ben er ook wel een paar avonden te vinden.. Ja Djoser heeft mooie reizen, je kunt ook nog even bij Sawadee kijken, hun aanbod is ook heel goed! Ik kan me voorstellen dat jullie overwegen Zuid-Afrika georganiseerd te doen, voor mijn gevoel is dat gewoon veiliger dan op eigen houtje te gaan.

 4. Heel gaaf!! Ik zou heel graag eens naar Afrika willen, al staat bij mij Tanzania heel hoog op het verlanglijstje. Zuid-Afrika trekt me om een of andere reden net wat minder, maar het zal ongetwijfeld een fantastische ervaring zijn!

  Fijne reis alvast gewenst!

  1. says: Sieds

   Je moet zeker een keer Afrika gaan ontdekken Anne, zo gaaf! Tanzania staat ook heel hoog op mijn lijst, dat wil ik graag een keer gaan combineren met Kenia. Ja ik ben heel benieuwd, je ziet de verhalen wel verschijnen! 😉 Heb jij nog leuke vakantieplannen in het verschiet? 🙂

 5. says: Romy

  Heel gaaf! Hopelijk was het een mooie reis. Ik ga in december met mijn vriend naar Zuid-Afrika en kan niet wachten! Zijn jullie alleen in het Kruger Park geweest of ook nog in een privé reservaat? Wij zitten hier namelijk nog over te twijfelen..

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *