Reisfilm: Helikoptervlucht boven de Victoria Falls

In 2011 heb ik een rondreis gemaakt door Zuidelijk Afrika. Ik ben begonnen in Kaapstad en via Namibië en Botswana geëindigd in Zambia bij de Victoria Falls. De Victoria Falls is de breedste, ononderbroken waterval ter wereld en ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe. De waterval is 1,7 km breed en het water van de Zambezi-rivier stort zich in een 100 meter diepe kloof naar beneden, werkelijk een prachtig schouwspel! Lopend via wandelpaden kun je de waterval in volle glorie bekijken. Dit kan zowel aan de Zambiaanse als Zimbabwaanse kant. Wil je de Zimbabwaanse kant bekijken dan moet je hiervoor wel even de grens oversteken. Als je langs de waterval wandelt zie je met een beetje geluk één en als je het écht treft twee regenbogen, die door de opstuwende waterwolken worden veroorzaakt: een bijzonder gezicht! De kans op regenbogen is overigens het grootst in april en mei. De Zambezi-rivier bereikt dan zijn hoogste peil en de waterval is dan het hevigst en spectaculairst.

Flight of the Angels

Zelf was ik in augustus bij de Victoria Falls en ik heb er toen ook nog voor gekozen een rondvlucht met een helikopter te maken. Overigens kun je ook met een ultralight vliegtuig een rondvlucht maken, toch heb ik voor de helikopter gekozen. Een helikoptervlucht leek me leuker en stiekem voor mijn gevoel wat veiliger;-) Het is niet goedkoop, een vlucht van 12-13 minuten kost ca. 140 dollar. Wil je 25 minuten de lucht in dan kost het je ca. 265 dollar. Ik heb zelf voor de 12-13 minuten vlucht gekozen: wat een belevenis! Met deze ‘Flight of the Angels’, zoals de vlucht heet, zie je de waterval werkelijk in al zijn facetten: spectaculair! Wil je ook meemaken hoe ik mijn rondvlucht heb beleefd? Bekijk dan onderstaande video! Je ziet dan hoe ik in de helikopter stap en geniet van deze rondvlucht.

Ben jij al een keer bij de Victoria Falls geweest? Of wil je er nog een keer naar toe? Ik ben benieuwd!
Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Annemarie

    Gaaf hè? Ik heb het ook een keer gedaan, wat langer geleden dan jij. Het is inderdaad niet goedkoop, maar als je er bent moet je het eigenlijk gewoon doen. Het is het waard! Leuk om de video te zien, brings back memories… 😉

    1. says: Sieds

      Ja heel gaaf Annemarie! 🙂 Het was ook de eerste keer voor mij in een helikopter, wat is er dan mooier om dat boven de Victoria Falls te doen. Wat je zegt, het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik ga over een dikke week naar het westen van Amerika, dan wil ik een helikoptervlucht maken boven de Grand Canyon, dat lijkt me ook heel mooi.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *