Plog: Jordanië in 30 foto’s

Ik ben terug, terug van een prachtige groepsrondreis door het mooie Jordanië. Ik heb genoten, genoten van de prachtige oudheden Petra en Jarash en van het verrassend mooie Dana N.P.. Ik heb gedreven in de Dode Zee en per kameel en jeep de Wadi Rum woestijn ontdekt. Jordanië, je bent oprecht fantastisch en wat heb je veel te bieden zeg! Ook ben je een veilig land, ondanks de onrust in de regio. En Jordaniërs, wat zijn jullie een vriendelijk, hartverwarmend volk! Jullie hebben me blij gemaakt met de vele ‘Welcome to Jordan’-begroetingen. Maar ook met de vele kopjes thee die jullie me belangeloos hebben aangeboden.  Gewoon omdat jullie toeristen verwelkomen en gewoon omdat jullie het leuk vinden een praatje te maken, ook al gaat dat praatje veelal gepaard met handen en voeten. Ik ben alweer bijna twee weken terug in Nederland, maar nog steeds ben ik volop aan het nagenieten. Van de bijna 1.000 foto’s die ik heb geschoten, heb ik een selectie van 30 foto’s gemaakt. Met deze 30 foto’s hoop ik je een goede indruk te geven van mijn rondreis door Jordanië. Kijk je mee?

Mozaïek landkaart in Madaba, Jordanië
Dode Zee in Jordanië

Dode Zee in Jordanië
Dode Zee in Jordanië
Hadrianus boog in Jarash, Jordanië
Forum in Jarash, Jordanië

Zuilenstraat in Jarash, Jordanië

Theater in Jarash, Jordanië
Kasteel in Al-Karak, Jordanië
Kasteel in Al-Karak, Jordanië

Kasteel in Al-Karak, Jordanië

Dana Nationaal Park in Jordanië

Dana Nationaal Park in Jordanië

Dana Nationaal Park in Jordanië

Dana Nationaal Park in Jordanië

Klein Petra in Jordanië

Klein Petra in Jordanië

Wereldwonder Petra, siq, Jordanië

Wereldwonder Petra, schatkamer, Jordanië

Wereldwonder Petra, schatkamer, Jordanië

Wereldwonder Petra in Jordanië

Wereldwonder Petra, Jordanië

Wereldwonder Petra, klooster, Jordanië
Wereldwonder Petra, Jordanië
Op kameel door Wadi Rum woestijn, Jordanië
Wadi Rum woestijn, Jordanië
Wadi Rum woestijn, Jordanië
Wadi Rum woestijn, Jordanië
Tempel van Hercules in Amman, Jordanië
Romeins theater in Amman, Jordanië

En wat is je eerste indruk? Zou je ook wel een rondreis door Jordanië willen maken?

Tags from the story
,
Join the Conversation

56 Comments

 1. says: Hamid

  Prachtig mooi Sieds. Lijkt mij een bijzondere ervaring. Terug in de geschiedenis. Je krijgt hierdoor toch meer respect voor deze mensen. En je leert ze kennen. Elkaar leren kennen, lijkt mij ook al een levensdoel. Assalam Ailkum, vrede zij met je !

  1. Bedankt Hamid! Het is zeker een bijzondere ervaring. De bevolking is zo vriendelijk en gastvrij, dat was boven verwachting. Het contact met de lokale bevolking vind ik juist altijd zo mooi aan reizen, zo leer je de mensen pas echt kennen.

 2. says: Greetje

  Geweldig mooie impressie! wat valt er in de wereld nog veel te genieten! Iedereen is van de wereld en de wereld is voor iedereen!

 3. says: Nina en Jan

  Wij waren erbij en kunnen jouw commentaar volmondig beamen. Prachtige mensen, prachtig land, prachtige ervaring. En op jouw blog een prachtige weergave!

  1. says: Nina Stolk

   Wat geef je hiermee een fantastische indruk van Jordanië, het land waar ik zo veel van hou. Heel goeie PR. Foto’s die met liefde voor wat er voor de camera kwam gemaakt zijn. Dank hiervoor. Nina, reisbegeleider Sawadee

 4. says: Maarten

  Wowh, wat een mooie impressie. Ik waan me zo weer terug tussen die prachtige, oude culturele hoogstandjes, de vriendelijke en gastvrije bevolking en in de prachtige natuur. En daarbij natuurlijk veel gezelligheid met elkaar. Kortom, heel veel bijzondere impressies in korte tijd. Kan ik iedereen aanbevelen!

  1. says: Henk Linstra

   Prachtige foto’s Sieds, ziet er allemaal heel natuurlijk uit. Temperatuur en periode van reizen zijn denk ik belangrijk om rekening mee te houden. We gaan er zeker nog een keer naar toe.

 5. says: Gerben

  Woowww ziet er gaaf uit hoor Sieds! Wij gaan over drie weekjes en krijg er door je mooie foto’s helemaal zin in! Ben erg benieuwd.
  Leuk om te zien dat jij een super gave reis gehad hebt.

  1. says: Sieds

   Dank je Gerben! Gaaf zeg, dat wordt echt fantastisch. Leuk om te horen dat jij als liefhebber van fotografie zo enthousiast wordt door mijn foto’s!! 😀 Het was een super mooie reis, die jullie ongetwijfeld ook gaan beleven.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *