Nederlandse reisblogs: Mijn 5 favorieten!

Doordeweeks zit ik elke dag in de trein om van en naar mijn werk te gaan. Al met al trein ik per dag een kleine drie kwartier. Hoe kan ik die tijd nou beter besteden dan met het lezen van reisblogs! 😉 Ik vind het heerlijk om weg te dromen over bestemmingen waar ik nog niet ben geweest en inspiratie op te doen voor een volgende nieuwe bestemming. Ook vind ik het interessant om te lezen hoe andere reisbloggers bepaalde bestemmingen hebben ervaren waar ik zelf ben geweest. Zo kan ik weer even herinneringen ophalen en lezen hoe de één een reis toch weer heel anders beleefd dan de ander. Elke week ontdek ik weer nieuwe reisblogs met reiservaringen, handige tips en leuke bestemmingen. Ik vind het een genot om de persoonlijke ervaringen van andere reisbloggers te lezen en te genieten van de vele mooie foto’s die ik dagelijks voorbij zie komen. Vandaag wil ik graag mijn 5 favoriete reisblogs met je delen. Dit zijn de reisblogs die ik regelmatig bekijk. Ze inspireren me, ik vind ze leuk en ik vind ze gewoon goed!

Reisdoc
Reisdoc is de reisblog van Chantal. Chantal deelt op haar blog tips over bestemmingen, accommodaties en andere reisgerelateerde zaken. Dit met de insteek dat je nooit teveel betaalt als je op reis gaat, kortom: waar voor je reisgeld! Bovendien legt Chantal haar lezers elke dinsdag een pittig reisdilemma voor. Ik zal je zeggen dat dat voor mij elke week weer lastig kiezen is! Het is ook niet voor niets een dilemma natuurlijk.. 😉 Haar posts zijn prettig leesbaar, lekker kort en bondig en bovenal praktisch!

Reisdoc.nl

Karlijn Travels?
Karlijn blogt op Karlijn Travels over de meest uiteenlopende bestemmingen. Ging ze eerder al 8 maanden op wereldreis, Karlijn flikt het dit jaar gewoon nog een keer. Afgelopen maandag is ze namelijk met haar vriend wederom voor 8 maanden vertrokken om nog meer van de wereld te zien: supergaaf! Ze willen de Zijderoute gaan doen en verder staan onder andere China, Indonesië en Frans-Polynesië op het programma. Ik lees de blogs van Karlijn graag, maar het blijft niet alleen bij lezen, want wat zijn haar foto’s toch geweldig mooi! De foto’s die ze post spatten werkelijk van het scherm af, zó kleurrijk en stuk voor stuk plaatjes. Ik kijk nu al uit naar je posts over jullie wereldreis Karlijn! ?:-)

Karlijn Travels

Marcella Molenaar
Marcella Molenaar is de travel- en lifestyleblog van Marcella. Ze blogt over prachtige bestemmingen, zoals Nieuw-Zeeland en Amerika, maar ook over citytrips en weekendjes weg. Verder deelt ze fijne hotspots en geeft Marcella, met haar persoonlijke verhalen, de lezer geregeld een kijkje in haar leven. In mei gaat ze met haar man naar Canada! Ze gaan voor het eerst met een camper op pad en willen de prachtige natuurparken gaan bekijken. Ook gaan ze naar Vancouver en Vancouver Island. Canada staat hoog op mijn bucketlist, ik ben dan ook heel benieuwd hoe ze hun rondreis gaan ervaren. Het gaat hun vast veel  happy momenten opleveren! 🙂

Marcella Molenaar

Reismeisje
Op Reismeisje blogt Wendy samen het haar vriend Gerben dagelijks over reizen, backpacken, bijzondere bestemmingen en lekker leven. De nuttige en inspirerende posts zijn erg leuk om te lezen en met een echte passie voor reizen geschreven, dat voel je gewoon! Wendy houdt van schrijven en neemt veelal het tekstuele gedeelte voor haar rekening. Gerben is liefhebber van fotograferen en maakt met zijn prachtige foto’s Reismeisje helemaal compleet! Wendy en Gerben hebben al heel wat van de wereld gezien, maar of dat nog niet genoeg is hebben ze besloten om in oktober een jaar lang op wereldreis te gaan: hoe geweldig is dat! Ze willen in het zuiden van Zuid-Amerika beginnen en van daaruit door heel Zuid-Amerika reizen. Het liefst willen ze ook Antarctica meepikken. Via Paaseiland willen ze daarna door naar het paradijselijke Frans-Polynesië. Vervolgens willen ze verder trekken door Azië en via Indonesië nog een aantal Centraal-Aziatische landen bezoeken. Wees eerlijk, dit is toch om jaloers van te worden?! 🙂

Reismeisje

Travel by San
Travel by San is de reisblog van Sandra. Ze is reiziger in hart en nieren en deelt die passie dan ook graag op haar blog. Sandra is Amerika-fan nummer 1 en schrijft vol enthousiasme over de reizen die ze in Amerika heeft gemaakt. Geregeld deelt ze bruikbare tips en mooie routes. Verder weet ze precies wat je waar in Amerika juist wel moet doen of beter links kunt laten liggen. Mijn reis naar Amerika is inmiddels geboekt en de blog van Sandra heeft zeker een rol gespeeld om mij over te halen in september dit fascinerende land te gaan ontdekken. Naast Amerika blogt ze ook over andere bestemmingen die ze heeft bezocht. Verder geeft Sandra in haar wekelijkse rubriek My Travel Diary een kijkje in haar leven en deelt ze op haar blog ook nog een andere hobby: hardlopen!

Travel By San

Wat zijn jouw favoriete Nederlandse reisblogs? Ik ben benieuwd!
Tags from the story
,
Join the Conversation

21 Comments

 1. says: Elsemiek

  Ik vind What About her van Laura geweldig, zij raakt me echt met haar blog. Reisjunk mag ook niet ontbreken! Nu mijn eigen blog nog opzetten 🙂 #langgekoesterdedroom

  1. What About Her van Laura is inderdaad ook een goede en mooie blog. Ik geef toe dat ik haar posts ook graag lees, hetzelfde geldt voor Reisjunk. En over je eigen blog opzetten? Gewoon doen! Voor tips mag je me gerust mailen. Make your dreams come true! 😉

 2. says: Sandra

  Heee, wat leuk Sieds, dank je wel voor je mooie complimenten! Jouw Amerika-reis wordt geweldig, wedden?! Ik lees alle blogs die je noemt ook, ik vind zoveel blogs leuk haha!

 3. says: Fleur

  Mooi rijtje zeg! We missen natuurlijk wel onze eigen Reisbijbel -www.reisbijbel.nl . Geen blog natuurlijk (daarom ontbreken we vast en zeker ;)), maar al wel 10 jaar springlevend! De database met informatie over alle landen van de wereld, aangevuld met echte verhalen over de reizen die je in die landen kan maken. Ken je ons al? Je kan ons ook op Facebook volgen, dan zie je meteen alle updates: https://www.facebook.com/reisbijbel

 4. says: Jantien

  Leuke lijst. Mag ik ook een toevoeging doen van een internationale blogster. Worldwanderlust vind ik heerlijk om te volgen. Voornamelijk op instagram moet ik zeggen. Zulke mooie foto’s!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *