Mijn reizen in 2014!

Het einde van het jaar is in zicht! Daarom is het tijd om terug te kijken naar wat dit jaar mij heeft gebracht. Al met al was dit voor mij toch best een mooi jaar met veel leuke dingen die ik heb gedaan en meegemaakt. En zeker op reisgebied! 😀 Ik heb dit jaar best wel weer wat mooie reisjes gemaakt en weer wat landen en steden van mijn bucketlist mogen afvinken. Hier een overzicht van de reizen die ik dit jaar heb gemaakt! 🙂

Spanje

In april heb ik met een stel die ik tijdens een eerdere reis heb ontmoet, een 15-daagse roadtrip door Spanje gemaakt. We zijn begonnen in Madrid, daarna via Córdoba naar Andalusië en weer terug richting Madrid. In korte tijd hebben we heel veel gezien en hebben we aardig wat kilometers gemaakt in onze huurauto. Ik moet zeggen dat Spanje me in positieve zin echt heeft verbaasd! Het is mooi, betaalbaar en er is gewoon onwijs veel te zien. We hebben vooral veel steden aangedaan en relatief weinig natuur gezien, maar ik kan echt terugkijken op een mooie reis. Mijn hoogtepunt? Dat vond ik toch wel Sevilla, wat een heerlijke stad is dat: smalle leuke straatjes, de Alcázar, gezellige (eet)cafeetjes én natuurlijk de flamenco! Ik kan je deze stad echt aanraden voor een citytrip.

Spanje

Antwerpen

Met Kris, een goede vriendin van me, ben ik in juli een lang weekend in Antwerpen geweest. We hebben biertjes gedronken op het terras, antiekmarktjes bezocht, lekker door het historisch centrum geslenterd, het MAS (Museum aan de Stroom) bezocht en natuurlijk ook Vlaamse frites gegeten. Ik vind Antwerpen mooi, het is een stad die in mijn ogen alles heeft: cultuur, uitgaan, winkels, terrasjes, leuke markten, gezellige kroegjes, etc.! Ik ga zeker nog een keer terug. Je bent er natuurlijk zo, want het is lekker dichtbij!

Antwerpen

Weekendje Zwitserland

Eind augustus ben ik by plane een lang weekend naar vrienden geweest. Ze wonen in het oosten van Zwitserland, vlakbij Chur. Ik heb ze tijdens m’n groepsreis door Venezuela in 2009 ontmoet en we hebben nog steeds contact. Het was een heerlijk weekend, waarbij we lekker hebben gewandeld in de bergen. Verder hebben we de mountainbikes op de auto gestald en zijn we naar Ascona gereden, gelegen aan het Lago Maggiore. We hebben een mooie tocht gemaakt langs het Lago Maggiore en zijn ook nog even de Italiaanse grens overgestoken. Al met al was het een mooi weekend. Toch wel ideaal zo’n adresje! 😉

Zwitserland

Mexico & Guatemala

En toen lag er ook nog een verre reis in het verschiet: Mexico en Guatemala! In september/oktober heb ik met een groepsreis deze twee landen bezocht. Het was een fantastische reis waarbij we echt heel veel hebben gezien. De groep was gezellig en onze gids Wendy deed het ook prima! Een hoogtepunt van deze reis is toch wel het bezoek aan Antigua, een prachtige oude stad die door aardbevingen in het verleden meerdere malen is verwoest. Je vindt er veel ruïnes en oude gebouwen en dat maakt deze stad toch wel heel sfeervol en bijzonder. Ook Tikal, een oude Maya stad vond ik heel gaaf! Midden in het oerwoud kom je plotseling een eeuwenoude verlaten stad tegen, waarvan nog best veel intact is. Je moet het gewoon een keer met eigen ogen gezien hebben!

Mexico & Guatemala

Haarlem

Last but not least kwam er ook nog een leuk weekendje Haarlem om de hoek kijken! Gewoon nog even toerist in eigen land zo richting het einde van het jaar. Half november ben ik een weekendje bij een Ed en Marja op bezoek geweest. Ik heb dit stel tijdens mijn rondreis door Mexico en Guatemala ontmoet, ze zaten bij mij in de groep en het klikte goed tussen ons. Zij hebben mij tijdens dit weekend Haarlem en Spaarnwoude laten zien. Uiteraard hebben we, net als in Mexico en Guatemala, veel gelachen. In mijn blog Een gezellig weekendje Haarlem! lees je meer over dit geslaagde weekend!

Haarlem

Als ik dit zo allemaal even terugkijk, was dit toch wel één van mijn betere reisjaren! 😀 Ik had nog een week aan  verlofuren van vorig jaar dus ik kon dit jaar wat meer reizen dan normaal. Helaas is er van die verlofuren nu weinig meer over, gelukkig krijg ik 1 januari weer nieuwe.. 😉 We zullen zien wat 2015 voor reisjaar gaat worden!

Welke reizen hebben jullie in 2014 gemaakt? Ik ben benieuwd!

Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Sieds | siedsmytravels.nl

  Ik kijk zelf ook terug op een mooi reisjaar! 🙂 Bedankt, vond het ook een toffe reis, Spanje heeft me echt positief verrast. Kom jij op je site ook met een terugblik? 😉

 2. says: Sandra

  Je hebt een goed reisjaar achter de rug! Ik ben het met je eens dat Sevilla zo’n leuke stad is (misschien wel de leukste stad van Spanje haha)! Sowieso is Andalusië heel mooi vind ik. De rest van je reizen, heerlijk!
  Ik ben dit jaar in Brugge geweest, Amerika (Colorado & Utah), Texel, en wat steden in Nederland. Ik mag mijn reis naar Dubai over twee weken helaas net niet meerekenen met 2014 (zes uur te laat haha)

  1. Jah ben zelf ook dik tevreden met dit reisjaar! 🙂 Sevilla is zooo gaaf, ga zeker nog een keer terug! Andalusië is überhaupt gaaf, zijn veel mooie dingen te zien en elke stad is sfeervol en gezellig.
   Jij hebt ook een lekker reisjaar achter de rug, Amerika, daar wil ik volgend jaar september naar toe, wil de Westkust gaan doen. Ben heel benieuwd hoe dat zal zijn. Gaaf zeg dat je naar Dubai gaat, je mag ‘m helaas niet meetellen met 2014 haha, maar het is wel een superstart voor 2015, enjoy! 🙂

  1. Dank je, kijk zelf ook terug op een mooi reisjaar! Jah weekendjes weg hou ik wel van. Het kost lekker weinig vakantiedagen maar je hebt toch het gevoel dat je er even uit bent! 🙂 Mijn ideeën voor 2015 kun je vinden in mijn nieuwste blogpost. Volgens mij had je daar ook op gereageerd! 😉 Israël, Pinkpop, Barcelona, Zwitserland en de VS staan op de planning! 😀

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *