Onlangs bedacht Marcella een nieuwe tag: De Reis Top 5. In haar Reis Top 5 deelde ze haar fijnste accommodatie, verrassendste stad, mooiste kustlijnen, een onverwachts pareltje en haar gaafste dieren. Marcella vroeg Daphne om ook haar Reis Top 5 in te vullen en op haar beurt vroeg Daphne mij weer naar mijn Reis Top 5. Erg leuk en hierbij wil ik dan ook graag mijn Reis Top 5 met jullie delen!

Fijnste accommodatie – B&B De Witte Nijl in Antwerpen (België)
Je zult vast denken een B&B als fijnste accommodatie, maar het is toch echt zo. Bovendien bevindt deze prachtige B&B zich ook nog eens verrassend dichtbij, in Antwerpen wel te verstaan. Vorig jaar zomer ben ik met een goede vriendin een weekend naar Antwerpen geweest en B&B De Witte Nijl was ons verblijf, echt een pareltje! De naam De Witte Nijl doet je vast denken aan Afrika. Nou dat heb je helemaal goed. 😉 De kamers zijn stijlvol en koloniaal ingericht met Afrikaanse invloeden en ook in de rest van de B&B vind je deze invloeden terug. Denk bijvoorbeeld aan houtsnijwerk van onder andere neushoorns en olifanten of aan een zebravel wat op de vloer ligt. Voor ons voelde het als of we ons even in Afrika waanden. Verder waren de bedden uitstekend en het ontbijt was een lust voor oog en mond. Leuke bijkomstigheid: de B&B ligt in de wijk ’t Zuid, een rustige wijk met leuke terrasjes en trendy restaurants. Vanuit hier ben je trouwens ook zo in het historisch centrum van de stad!

De Witte Nijl

Verrassendste stad – Mexico City (Mexico)
Vorig jaar september/oktober heb ik een mooie groepsrondreis gemaakt door Mexico en Guatemala. We begonnen in Mexico City, een miljoenenstad waar ik altijd een beeld van had dat het er vooral vies, crimineel en onveilig zou zijn. Bovendien had ik vooraf ook het idee dat er niet veel te zien en te doen zou zijn. Het tegendeel is waar! Dat de stad crimineel en onveilig is, dat klopt wel, maar zolang je een beetje uitkijkt en je je niet te opvallend gedraagt is er niet veel aan de hand. Verder heeft de stad werkelijk een keur aan bezienswaardigheden en je vindt er tal van oude Spaanse koloniale gebouwen. Bij een bezoek aan Mexico kan ik je Mexico City dan ook van harte aanbevelen. Geniet van de sfeer op de immens grote Zócalo (het centrale plein) met het grote Nationaal Paleis en de mooie 16-eeuwse kathedraal. Relax in het Alameda park, breng een bezoek aan het interessante Antropologisch Museum en sla ook zeker het El Templo Mayor niet over. De Mexicaanse keuken is buitengewoon, in de stad vind je dan ook vele kleurrijke, sfeervolle restaurantjes waar je heerlijk je buikje rond kunt eten. En wil je de drukte van de stad even ontvluchten, dan kan ik je aanraden de prachtige ruïnestad Teotihuacán te bezoeken, liggend op een dik half uur van Mexico City. Teotihuacán is bovendien ideaal te combineren met een bezoek aan de Basiliek van Guadalupe, een bedevaartsoord.

Mexico City

Mooiste kustlijnen – Patagonië (Argentinië & Chili)
De mooiste kustlijnen zijn in mijn ogen te vinden in Patagonië. De kustlijnen zijn prachtig te beginnen aan de oostkust van Argentinië, waar je bij Península Valdés de felblauwe golven van de Atlantische Oceaan  het woeste strand ziet bereiken. Ondertussen liggen er zeeleeuwen en zeeolifanten te baden. Met een beetje geluk kun je vanaf de kust zelfs walvissen zien zwemmen. Bij Punta Tombo is de kust ruig met baaien en kliffen. Ondertussen lopen en zwemmen er duizenden pinguïns over en weer: een bijzonder gezicht! En dan Vuurland liggend in het zuidelijkste puntje van Patagonië en Zuid-Amerika. De zuidelijke wind afkomstig van Antarctica waait om je oren, de golven zijn woest en de kust is er ruig en groen. Ideaal om een stevige wandeling te maken waarbij je het weer én landschap steeds ziet veranderen: uniek!

Patagonië

Onverwachts pareltje – Yaxchilán (Mexico)
Halverwege onze rondreis door Mexico en Guatemala staken we vanuit Guatemala de grens over naar Mexico. We overnachtten in de grensplaats Corozal. De volgende morgen voeren we per lancha over de Usumacintha-rivier en stopten bij de ruïnes van Yaxchilán, een oude Maya stad die ten tijde van de Maya’s de grens aangaf tussen twee koninkrijken. We waren als groep de enige toeristen en het voelde alsof we op het punt stonden een nieuw tempelcomplex midden in het regenwoud te ontdekken. Het had iets mystieks. De ruïnes zijn prachtig en in vrije goede staat, worden omgeven door groene mos en omringd door vele hoge bomen en begroeiing. Het voelde heel speciaal om zo’n mooie site helemaal voor jezelf te hebben zonder hordes toeristen! Als je vanuit Tikal in Guatemala de grens oversteekt op weg naar Palenque, zou ik zeker overwegen een bezoek te brengen aan Yaxchilán.

Yaxchilán

Gaafste dieren – Etosha N.P. (Namibië)
Tijdens mijn groepsrondreis door Zuidelijk Afrika brachten we halverwege de reis een bezoek aan Etosha N.P.. Het is een prachtig wildpark zo groot als tweederde van Nederland. We stonden al vroeg op en trokken met open jeeps het park door, waarbij we ons vooral stilhielden bij de talrijke waterplaatsen. Voor het eerst in mijn leven zag ik wilde dieren, heel veel wilde dieren, waaronder olifanten, giraffes, leeuwen en zebra’s: indrukwekkend!. Het hoogtepunt van de dag was het zien van een luipaard op jacht naar blackfaced impala’s. We zagen het luipaard van een afstand van hooguit 15 meter: supergaaf! Het maakte echt indruk op mij om zoiets bijzonders van zo dichtbij te zien.

Etosha NP

Hierbij wil ik de tag doorgeven aan iedereen die dat wil. Dus voel je vrij de tag over te nemen en ook jouw Reis Top 5 in te vullen, ik ben benieuwd!

Natuurlijk mag je ook hieronder reageren! Wat is jouw Reis Top 5?
Join the Conversation

11 Comments

 1. Ohhh die foto van die pinguins! Super lief! Die B&B De Witte Nijl ziet er echt gaaf uit! Het is inderdaad net of je in Afrika bent! Mexico City zou mij op het eerste oog ook niet zo aanspreken, maar fijn dat het jou verrast heeft! Misschien moet ik er toch eens naartoe 😉 Goed om te lezen dat je enthousiast bent over Etosha, daar ga ik in mei naartoe dus ga ik vast ook mooi vinden. En Patagonie! I loved it! Leuke top 5 Sieds! 🙂

  1. Dank je Daphne! 🙂 In Etosha N.P. wordt het één en al genieten van de prachtige dieren. We hebben echt zoveel dieren gezien. Ik vond Mexico City echt verrassend, ik dacht dat ik de stad in een dag wel gezien zou hebben, maar viel dat even tegen! 😉 De Witte Nijl kan ik echt aanraden, gewoon een prima B&B. 🙂

 2. says: Marcella

  Wat een onwijs mooie dieren zeg! Die zebra’s en pinguïns zijn echt magisch. Mexico staat al jarenlang erg hoog op mijn wishlist, dus erg leuk om over te lezen ook. Al had ik niet zo snel aan Mexico Stad gedacht op m’n route.

  1. Jah die dieren zijn echt supergaaf! Bij Punta Tombo in Argentinië wordt je letterlijk overrompeld door pinguïns. En in Etosha NP hebben we heel veel zebra’s gezien, fascinerend dieren! 🙂 Velen slaan Mexico Stad over, maar de stad en ook de omgeving is zeker het overwegen waard. De meeste mensen bezoeken alleen Yucatán, maar Mexico heeft echt meer leuks te bieden. 😉

 3. says: Margreet

  Wat een leuke top 5 Sieds en die foto v/d zebra’s wauh schitterend ! Ik zal ook mijn top 5 op mijn site schrijven, leuk idee !

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *