Liebster Award: Meer over Sieds My Travels!

Een paar dagen geleden werd ik door Joost van TheWorldAround.nl genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is in het leven geroepen om beginnende bloggers beter te leren kennen. Een erg leuk idee, waar ik graag aan mee doe! Ik heb van Joost 10 vragen gekregen om te beantwoorden. Hier Joost z’n vragen en mijn antwoorden:

1. Waarom blog jij?
Ik ben dol op reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Met mijn blog wil ik graag andere mensen mee laten genieten met wat ik zoal zie en beleef tijdens mijn reizen en wellicht inspireren zelf ook te gaan reizen. Want reizen is zo mooi en het verrijkt zo je leven, althans zo zie ik het! 😉

2. Hoe lang blog jij al?
Ik blog nog niet zo lang, ik ben in november begonnen met bloggen. Dit artikel wordt mijn 10e blogpost.

3. Wat is je favoriete continent?
Mijn favoriete continent is Azië. De übergastvrije mensen, de heerlijke keuken en de levenslust die van de mensen afstraalt maken dat ik dit toch het mooiste continent vind. Er zijn nog veel Aziatische landen die ik wil gaan bezoeken, vooral Maleisië, Mongolië en China staan hoog op mijn lijst(je).

4. In welk niet-Europees land zou jij wel een jaar kunnen wonen?
Ik denk dat ik gerust een jaar in Thailand zou kunnen wonen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar mijn gevoel zegt dat het ik daar wel een tijdje uit zou kunnen houden. De gastvrije mensen, het heerlijke eten en de prachtige cultuur en natuur die je in Thailand hebt (als ik de positieve verhalen en mooie plaatjes mag geloven..), maken dit denk ik toch wel tot een mooie bestemming om een langere tijd te kunnen verblijven. Bovendien is Thailand niet duur, dat maakt Thailand ook aantrekkelijk natuurlijk.. 😉

5. Heb je wel eens iets door de douane gesmokkeld?
Nee, ik heb nog nooit iets door de douane gesmokkeld, braaf hè.. 😛

6. Wat was je mooiste ontmoeting met een dier? (kusje van een olifant, selfie met een zebra?)
Mijn mooiste moment met een dier is toch wel het zwemmen met dolfijnen, dat vond ik echt geweldig! Ik heb het twee keer in Cuba mogen doen. De eerste keer was in een bassin op zee en tweede keer was in het dolfinarium van Varadero. Ik ben toen letterlijk gelanceerd door twee dolfijnen, supergaaf! 🙂

7. Wat was jouw bijzonderste reis en waarom?
Mijn bijzonderste reis was toch wel de reis door Patagonië in 2010. Patagonië heeft me echt overdonderd met zijn natuurschoon. De natuur in Patagonië is echt super mooi en zo afwisselend! Zo heb ik onder andere walvissen en pinguïns gezien, gelopen langs schitterende turquoise gekleurde bergmeren, over een gletsjer gelopen, verschillende gletsjers mogen aanschouwen waarbij stukken ijs in het water donderen en heb ik de vulkaan Villarrica beklommen. Verder ben ik in Ushuaia geweest (de zuidelijkste stad ter wereld), heb ik over het Beagle-kanaal gevaren en zo kan ik nog wel ff doorgaan.. 😉

8. Twee weken Noordpool of twee weken woestijn?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, hoewel ik meer een liefhebber ben van warmere oorden, ga ik toch voor twee weken Noordpool. Het lijkt me super om met een expeditie mee te mogen en in de vrieskou alle highlights van de Noordpool te bekijken en met eigen ogen te ervaren hoe (koud) het daar is.

9. Ben je ooit beroofd op reis?
Ik ben twee keer beroofd cq. bestolen op reis. De eerste keer was in Havanna. We waren toen bij een groot feest. Bij het bestellen van twee bier ben ik toen bestolen van mijn portemonnee. De tweede keer was tijdens het ontbijt in ons hotel in Buenos Aires. Terwijl ik in gesprek was met twee reisgenoten ben ik hoe gek ook, bestolen van mijn tas met m’n twee camera’s erin. De dader was gevlogen en ik was al mijn foto’s van de vakantie kwijt: BALEN!!

10. Waar gaat jouw volgende reis naar toe?
Mijn volgende reis gaat naar de Amerika. Ik wil volgend jaar dolgraag de westkust gaan verkennen met de mooie steden en de bijzondere nationale parken. Ik ben van plan dat in september te gaan doen. Ik zit er aan te denken in het voorjaar ook nog een tripje te gaan maken. Ik twijfel tussen de Azoren en Israël.

Na alle vragen te hebben beantwoord is het nu aan mij om andere bloggers te nomineren. Hier komen ze:
1. Mandy en Mark van Longwayhome.nl
2. Sander en Mariska van Tips Thailand
3. Eva van Guided by curiosity
4. Bianca van Foodtravelphotography.com
5. Maud van Maud Geniet!

Ik zou het super vinden om van jullie een antwoord te krijgen op de volgende 10 vragen:
1. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
2. Wat is het meest bizarre wat je ooit hebt meegemaakt toen je op reis was?
3. Heb je een reismotto? Zo jah, wat is je reismotto?
4. Noem 5 landen waar je sowieso nog naar toe wilt in je leven?
5. Reisdilemma: ga je voor natuur of juist voor cultuur?
6. Wat is favoriete land en stad en waarom?
7. Wat is je favoriete reisprogramma?
8. Wat is het meest bijzondere wat je tijdens een reis hebt gegeten en vond je het lekker?
9. Reisdilemma: ga je voor een hotelkamer of slaap je liever in een tent?
10. Waar ben je in 2014 allemaal geweest en wat vond je het mooist?

Uiteraard vraag ik ook weer hetzelfde aan jullie. Wanneer jullie de vragen hebben beantwoord, mogen jullie vijf tot tien andere bloggers nomineren voor de Liebster Award. Voor deze bloggers bedenken jullie dan weer 10 nieuwe vragen. Ik hoor graag wanneer jullie de vragen hebben beantwoord en hebben gepost.

Succes! 🙂
Tags from the story
Join the Conversation

10 Comments

  1. Heyy,
    Leuk dat je hem zo snel hebt ingevuld!! 🙂 Mooi artikel geworden. Als je binnenkort naar Maleisië of China wil, dan heb ik nog tips. En hopelijk kan ik dan binnenkort met jouw tips naar Patagonië, dat lijkt me nu wel heel bijzonder om eens te zien!

    1. Het Joost, graag gedaan, erg leuk idee de Liebster Award! ik vond het ook leuk om de vragen te beantwoorden en anderen te nomineren! 😉 Als ik die kant op ga zal ik zeker aan je denken, een paar handige tips zijn dan zeker welkom! 🙂 En mocht je richting Patagonië gaan, ik heb tips genoeg.. 😉

  2. says: Marcella

    Leuk om te lezen en je zo beter te leren kennen. Patagonië lijkt me echt super, echt een wishlist-dingetje. Gaaf dat je naar het westen van Amerika gaat, wij hebben er zo’n gave reis gemaakt!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *