De eerste reis is geboekt: Jordanië

Wadi Rum woestijn, Jordanië

Yeah! Mijn eerste reis van dit jaar is definitief geboekt! In mijn blog over de reisplannen voor 2015 had ik het erover om in mei naar Israël te gaan. Ik was van plan om daar half mei met een groepsreis naar toe te gaan. Echter door te weinig deelname op de betreffende datum is de reis geannuleerd: balen! Ik had zo graag in mei dit mooie land met mijn eigen ogen willen zien, helaas moet ik dat nog even uitstellen! Volgend  jaar  beter! 😉 Eerlijk  gezegd houd  ik er  niet zo  van om voor onverwachte  verrassingen komen te staan. Zeker niet met reizen! Daarom had ik al een tweede bestemming op het oog mocht Israël niet doorgaan. Dat is nu dus het geval. De tweede bestemming die ik voor ogen had is Jordanië! Ook een land wat mij supergaaf lijkt én ook in het Midden-Oosten ligt. Afgelopen week heb ik een groepsreis geboekt en half mei ga ik 12 dagen Jordanië ontdekken, zin in! 🙂 Ik heb verschillende groepsreizen naar Jordanië bekeken. De reis van reisorganisatie Sawadee vond ik er toch uitspringen: het meest volledig, 2 volle dagen bij wereldwonder Petra en aan het einde van de reis nog even lekker ontspannen in Aqaba aan de Rode Zee. Het belooft een mooie reis te worden met een goede mix van natuur, cultuur en ontspanning.

Petra

Petra is de oude hoofdstad van de Nabateeërs en sinds 2006 één van de zeven wereldwonderen. Wie kent niet het plaatje van de uit rotsen gehouwen graftempel met zijn mooie mystieke rode kleur?! 😉 Dolgraag wil ik met eigen ogen deze bijzondere historische stad gaan zien. Je schijnt ook Petra by Night te kunnen bijwonen. Petra wordt dan ’s avonds verlicht met kleine lichtjes! Dat wil ik ook zeker niet missen.

Wereldwonder Petra in Jordanië

Jarash

Jarash is een oude handelsstad die in de 8e eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand is bedekt. In de 19e eeuw is deze stad herontdekt door een Duitse wetenschapper. Doordat de stad zolang met zand is bedekt zijn het oude theater, de tempels, de markt en straten heel goed bewaard gebleven. Vol verwachting klopt mijn hart om deze stad te gaan bekijken.

Jarash in Jordanië

De Dode Zee

Net als Israël ligt ook Jordanië aan de Dode Zee! Met 400 meter onder de zeespiegel is dit het laagst gelegen meer ter wereld en erg zout! Zo zout zelfs dat je er in kunt blijven drijven. Dat wil ik meemaken: zwembroek aan, krantje erbij en dobberen maar! 🙂

De Dode Zee in Jordanië

Wadi Rum

Wadi Rum is een vallei met vele mooie rotswanden van zandsteen en graniet. Per jeep, kameel of paard gaan we deze vallei 2 dagen lang verkennen. We overnachten hier niet in een luxe hotel maar in een bedoeïenkamp. Dat wordt dus slapen op een matrasje onder een prachtig fonkelende sterrenhemel, dat lijkt me toch wel heel bijzonder! 🙂

Er staan nog wel wat dingen op het programma, maar dit zijn grofweg even de belangrijkste highlights die we gaan zien en doen tijden de reis. Ik heb er zin in, de voorpret is definitief begonnen! 😉

Ben jij al eens in Jordanië geweest? Heb je tips?
Tags from the story
,
Join the Conversation

22 Comments

   1. Ja we zijn nu heel hard aan het werk en dat zal ook nog wel een tijdje blijven maar ik heb van Mark drie dagen naar de sauna gekregen dus daar gaan we volgende week naartoe. Verder hebben we nog niet echt gepland, waarschijnlijk een paar stedentrips en ik heb een mooie route door Amerika en Canada uitgestippeld maar dat kan nog veranderen! Jij gaat iig naar Jordanie en Amerika, maar heb je verder nog plannen?

   2. Oke nog even een tijdje hard werken, maar dan welverdiend op vakantie, mooie vooruitzichten! 😉 Naast Jordanië en Amerika, staat een weekend Pinkpop gepland en verder wil ik nog een lang weekend naar Barcelona en nog een weekend naar vrienden in Zwitserland.. 🙂

 1. says: Peter Filius

  Oi Sieds.
  Wij zijn ook in Jordanië geweest, erg mooi land. De bevolking is daar bijzonder vriendelijk, zeker in vergelijking met de noord Afrikaanse landen. We hebben zelfstandig gereisd met een huurauto, ook heel goed te doen! Qua route ongeveer vergelijkbaar met die van jou. Veel plezier en als je vragen hebt dan hoor ik het graag.

  1. Hallo Peter, jah het lijkt me een super mooi land! Ik hoor ook veel mensen die de bevolking heel vriendelijk vinden. In 2012 was ik in Egypte, daar vond ik de bevolking wat minder.. Bedankt kerel, als ik vragen heb, hoor je zeker even van me! 🙂

 2. says: Romi

  Wat jammer dat Israël niet doorgaat, ik zou echt balen als ik daar mijn zinnen op zou hebben gezet! Maar Jordanië lijkt me ook gaaf. Die Petra by Night zou ik zelf zeker doen! Alles ziet er ’s avonds zo bijzonder uit, helemaal als ze alles mooi gaan verlichten. Ik ben er zelf nooit geweest, dus helaas geen tips. Maar komt vast goed!

 3. Jah het lijkt me een mooie reis Simone! 🙂 Fijn om te horen dat het met Sawadee goed is bevallen, heb zelf veel met Baobab gereisd wat nu onderdeel is van Sawadee, was ook altijd prima! Indonesië, gaaf hoor, ik was er zelf in 2006, heb toen Java, Bali en Lombok bezocht. Welke reis hebben jullie gemaakt?

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *