Een dagje Pinkpop!

Het is zondag 19 juni als om 08:30 uur mijn wekker gaat. Normaal gesproken slaap ik op zondag lekker uit. Vandaag niet, want vandaag ga ik naar Pinkpop. Na 1 jaar het oudste jaarlijks terugkerend popfestival ter wereld gemist te hebben, is het dit jaar wel weer raak! Ik ga samen met vrienden René en Rienk. Allebei hebben ze het festival al meerdere malen bezocht. We verzamelen om 09:45 uur bij René, pikken nog iemand op uit Kollumerzwaag en rijden dan richting het zuiden des lands. Onderweg maken we nog een koffiestop met verse koffie uit de thermoskan van René. Daarna rijden we weer plankgas verder. Rond de klok van half twee komen we aan bij ons hotel in het Duitse Würselen-Broichweiden.

Het hotel ligt een dikke 18 km van Landgraaf. We besluiten een taxi te pakken en in ruim 25 minuten zijn we in Landgraaf. We worden afgezet bij een rotonde en vandaar is het nog 10 minuten lopen naar het festivalterrein. Eenmaal bij de entree worden we net als alle andere bezoekers gefouilleerd, daarna het ticket scannen en we zijn binnen, we zijn op Pinkpop! We lopen langs de Mainstage over het grote veld totdat we uiteindelijk links van de Mainstage staan. Hier hebben we een mooie plek om de band Triggerfinger te kunnen zien. We nuttigen de eerste biertjes en ondertussen is Triggerfinger begonnen aan hun optreden. Ze maken er een prima show van. Ze zijn de vervangers van Foo Fighters die door een gebroken been van zanger Dave Grohl de slotact van het festival helaas hebben moeten afzeggen. Na het optreden van Triggerfinger lopen we langzaam richting de 3 FM Stage. Daar worden we samen met duizenden andere Pinkpopgangers getrakteerd op een optreden van rockband Counting Crows. Het is overigens heerlijk weer, het is werkelijk genieten! Na Counting Crows zoeken we onze plek links van de Mainstage weer op.

Pinkpop

Pinkpop

Ondertussen is De Jeugd van Tegenwoordig begonnen aan hun optreden. Na een half uur en een paar biertjes verder lopen we richting de Brand Bier Stage. Al slenterend over het grote veld voor de Mainstage zien we om ons heen iedereen genieten van de muziek. Terwijl de één aan het dansen is, is de ander relaxed aan het wegdoezelen op een kleedje. In de Brand Bier Stage kijken we naar Kovacs. Ze verzorgen een uitstekend optreden. Na het optreden krijgen we trek en besluiten we naar de Kalm aan Laan te gaan, waar we een ruime keus aan eten hebben. De Tibetaanse keuken, falafel, biologische soep; echt alles is te krijgen. We relaxen wat en met een broodje shoarma achter de kiezen lopen we richting de Mainstage waar One Republic aan het optreden is. Het is een goede show en alle bekende nummers passeren de revue.

Pinkpop

Pinkpop

Om 22:00 uur begint de slotact met Pharrel Williams, géén Foo Fighters dus. Desondanks maakt Pharrel er toch een feest van en hij haalt zelfs wat enthousiastelingen uit het publiek die op het podium mogen zingen en dansen. Ruim na 23:00 uur sluit Pharrel zijn optreden af met de nummers Happy en Freedom. We blijven nog wat hangen rondom de Mainstage, scoren nog een biertje en lopen dan langzaam naar de uitgang! Bij Snowworld sluiten we een geslaagd dagje Pinkpop af met een biertje op het terras. Tevreden kijk ik terug op een mooie dag. Maar stiekem denk ik ook al aan volgend jaar, want dan wil ik weer naar Pinkpop. En dan niet voor een dag, maar voor het hele weekend!

Was jij ook op Pinkpop dit jaar? Hoe heb jij het beleefd?

Tags from the story
,
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Nathalie

  Leuk! Ik was niet op Pinkpop! Ik ben er zelfs nog nooit geweest! En dat terwijl ik wel van festivals houd! Sinds een paar jaar bezoeken we elk jaar met een vriendengroep een ander festival. Het begon ooit in Sziget, daarna Oxegen in Ierland, Rock Werchter, BBK Bilbao en dit jaar Lollapalooza in Buenos Aires! Wie weet volgend jaar Pinkpop 😀

  1. Als je van festivals houdt moet je er zeker nog een keer naar toe gaan, het is zo gaaf! Helaas was ik er maar een dag, volgend jaar wil ik een weekend. Wat een leuk idee zeg, Sziget en Rock Werchter staan ook nog op mijn lijstje. Lollapalooza klinkt ook niet verkeerd trouwens haha.. Wat een leuke site hebben jullie, ik ga jullie volgen.. 🙂

   1. says: Nathalie

    Leuk Sieds! Dank je wel 🙂 Sziget is echt een hele ervaring en rock werchter is mijn favoriet! Lollapalooza komt oorspronkelijk uit de VS maar heb je nu oa in BA maar ook in Santiago de Chili! Wij blijven jou ook volgen! 😀

   2. Sziget lijkt me geweldig, heb er wel wat van gehoord, moet ook heel groot zijn toch?! Rock Werchter lijkt me ook super en is ook wat dichterbij, dat scheelt ook weer.. 😉 Ah oke, had nog nooit van Lollapalooza gehoord, zal er eens opletten als ik weer die kant op ga.. 🙂 Thanks, super!! 😀 Geniet van jullie tijd in Zuid-Amerika.

 2. says: Simone

  Ziet er gaaf uit! Ja wel een domper denk ik dat de Foo Fighters er niet waren.. Ik ben nog nooit op Pink Pop geweest. Ben niet zo’n festival liefhebber al heb ik er wel een paar meegemaakt…:)

  1. Het was supergaaf Simone! 🙂 We hebben erg genoten van de dag. Dat Foo Fighters er niet waren was wel even een domper, daar kwamen we eigenlijk voor. Ik kan je Pinkpop wel aanraden, heerlijke relaxte sfeer en vooral met goed weer is het optimaal genieten! 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *