Canaima N.P. met haar spectaculaire Angel Falls!

In de nazomer van 2009 heb ik een groepsreis gemaakt door Venezuela. Het was een mooie reis met veel hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk was de 3-daagse excursie naar Canaima N.P. toch wel hét hoogtepunt van de reis. In het nationaal park bevindt zich namelijk de Angel Falls (in het Spaans Salto Angel), met 979 meter de hoogste waterval ter wereld!

Een Cessna vliegtuigje brengt ons vanuit Ciudad Bolivar naar het dorpje Canaima. Vanuit het vliegtuigraampje zien we indrukwekkende ‘tepuis’ (tafelbergen) boven het groene landschap van de Gran Sabana uitsteken. We laten onze bagage achter in ons verblijf aan het meer van Canaima en wandelen ’s middags naar de vier spectaculaire watervallen van de Canaima-lagune en naar de waterval El Sapo, waar we achterlangs kunnen lopen. Heel bijzonder om het water met donderend geweld zo dicht aan je voorbij te zien ruisen!

Canaima N.P.

Na een nachtje slapen varen we per ‘curiara’, een uitgeholde boomstam mét motor, samen met de hier wonende Pemón-indianen vier uren lang de rivieren af. Daarmee komen we een heel eind bij de Angel Falls, alleen het laatste stuk naar de waterval lopen we door de jungle. Vanaf een tafelberg stort de Angel Falls zich van bijna een kilometer hoogte omlaag in de Cañon del Diablo: de Duivelskloof. Dit is echt een bijzonder natuurfenomeen! We trekken onze zwemkleding aan en wagen ons een sprong in het ijskoude water, brrr..! Na het spectaculaire schouwspel van de waterval en een frisse plons genieten we midden in het woud van een kampvuur en barbecue. Onze hangmatten hangen klaar voor een overnachting midden in de jungle. Ik slaap als een roos, ondanks dat dit de eerste keer is dat ik overnacht in de jungle en slaap in een hangmat! 🙂

Canaima N.P.

De volgende dag varen we weer terug naar Canaima. Een deel van de groep, waaronder ik, maken nog een rondvlucht met een Cessna vliegtuigje over Canaima N.P. en de Angel Falls. Een geweldige ervaring, want vanuit de lucht zie je de Angel Falls van z’n mooiste kant! Eenmaal terug stappen we gelijk over naar een ander Cessna vliegtuigje wat ons naar Ciudad Bolívar brengt. Tegen het einde van de middag komen we aan bij onze posada.

Canaima N.P.

Ik kijk terug op drie bijzonder mooie dagen in een prachtig stukje natuur. Canaima N.P. wat ben je met je Angel Falls toch prachtig!

Wat is de mooiste waterval die jij ooit hebt gezien? Ik ben benieuwd!
Tags from the story

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *