Bucketlist: Mijn stedentrip top 5

Bucketlist

Net als vele andere reisfanaten heb ik ook een bucketlist. Een lijst, een hele lange lijst, met landen die ik nog wil gaan bezoeken, steden die ik nog wil gaan ontdekken en dingen die ik op reis zeker nog wil gaan doen. Ik reis sinds 2004 en ik heb dus al best wat landen gezien, mooie steden bekeken en leuke dingen ondernomen. Toch blijf ik dromen, dromen van bestemmingen waar ik nog niet ben geweest. Zo heb ik een lijstje met steden die ik zeker nog een keer wil bezoeken. De volgende 5 steden staan heel hoog op mijn bucketlist. In mijn ogen zijn het alle 5 wereldsteden die je echt een keer bezocht moet hebben. Ik hoop ze in de toekomst te mogen ontdekken en het liefst zo snel mogelijk natuurlijk! πŸ˜‰

1. NEW YORK

New York staat bij mij toch Γ©cht op nummer 1! Wie wil daar nou niet heen? Lopen over Times Square, de skyline bekijken vanaf het Vrijheidsbeeld, een kijkje nemen op Wall Street, de mega-wolkenkrabbers aanschouwen, hardlopen in Central Park, rondslenteren door de straatjes van China Town en zo kan ik nog wel even doorgaan. New York, je lijkt me fantastisch! Als ik ga, wil ik er een week naar toe. Dat kan ik alles rustig op mijn gemak bekijken en hoef ik niet gehaast langs alle highlights van de stad. Bovendien wil ik ook de wat minder bekende plekken bezoeken, dat vind ik stiekem wel zo leuk. En mocht ik na die week nog niet genoeg hebben van NYC? Dan heb ik gelijk een goed excuus om de Big Apple nog een keer te bezoeken! πŸ˜‰

Bucketlist

2. BARCELONA

Barcelona lijkt me supergaaf! In mijn post over mijn reisplannen voor dit jaar noemde ik Barcelona al. Ik hoop dat het dit jaar lukt de stad te bezoeken, dat is echter nog niet zeker. In ieder geval lijkt de stad me absoluut een bezoek waard. Ik hoor zoveel lovende verhalen over deze stad. Vorig jaar mocht ik al wat proeven van Spanje en dat maakte op mij al een goede indruk. Barcelona kan die indruk volgens mij alleen maar vergroten. Eenmaal in Barcelona staan in ieder geval de Sagrada Familia, Camp Nou en natuurlijk Parque Guell op het programma. Verder lijkt het me heerlijk om een fiets te huren en de stad al fietsend te ontdekken.

Bucketlist

3. KAAPSTAD

Ik ben er al een keer geweest, maar toch staat Kaapstad in dit lijstje. Tijdens mijn rondreis door Zuidelijk Afrika ben ik begonnen in Kaapstad, echter doordat ik vanuit Londen mijn vlucht naar Kaapstad had gemist (op een slordige 10 minuten), heb ik de 2 dagen Kaapstad aan mijn neus voorbij zien gaan, erg jammer! Ik wil er daarom heel graag nog een keer naar toe. Een beklimming van de Tafelberg en een bezoek aan Robbeneiland ga ik dan zeker niet overslaan. Verder lijken me Company Gardens en Kloof Street ook erg interessant. Kloof Street schijnt een kilometer lange culinaire ervaring te zijn met allemaal bakkertjes, kruideniers, boetiekjes, pubs, etc.. Vanaf hier schijn je ook een mooi zicht op de Tafelberg te hebben. Als ik naar Kaapstad ga, wil ik dat combineren met een rondreis door Zuid-Afrika, wat ik sowieso nog een keer wil gaan doen. Dat zal dan van Kaapstad naar Johannesburg zijn of andersom zijn. Stiekem nu al zin in… πŸ˜›

Bucketlist

4. RIO DE JANEIRO

Deze bruisende stad wil ik dolgraag een keer gaan ontdekken. Het Christusbeeld op de 710 meter hoge heuvel Corcovado is natuurlijk niet te missen. En een kabelbaanritje naar de heuvel Suikerbrood lijkt me ook fantastisch. Vanaf beide heuvels schijn je een prachtig uitzicht over de stad te hebben. Het lijkt me super om vanaf één van de heuvels de zonsondergang mee te maken, hoe gaaf is dat?! Verder wil ik vooral gewoon de bruisende sfeer van de stad proeven. Lekker relaxen op het strand van Copacabana, ’s avonds genietend een hapje en drankje doen en natuurlijk wil ik ook het nachtleven van Rio ontdekken. Het ultieme zou toch wel zijn als ik de stad kan bezoeken tijdens het jaarlijkse carnaval van Rio de Janeiro met parades, uitgedoste dansers en danseressen en prachtige praalwagens.

Bucketlist

5. ISTANBUL

Istanbul lijkt me een heerlijke stad om een keer te bezoeken. Wist je dat Istanbul de enige stad ter wereld is die tussen 2 verschillende continenten ligt (Europa en AziΓ«)? Als ik Istanbul ga bezoeken wil ik sowieso Sultanahmet, het historische centrum van de stad, ontdekken. Hier vind je onder andere de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. Ook de kleurrijke bazaars lijken me prachtig. Lekker rondstruinen door smalle steegjes en genieten van de heerlijke geuren, de vele kleuren en drukte van de mensen om me heen! Ook een boottocht op de Bosporus lijkt me onvergetelijk. Vanaf het water kan ik de stad dan weer van een hele andere kant bekijken.

Bucketlist

Welke steden wil jij nog dolgraag bezoeken? Ik ben benieuwd!

Tags from the story
,
Join the Conversation

26 Comments

 1. says: Angelique

  Mooi lijstje weer Sieds! Kaapstad (en een rondreis door Zuid-Afrika) staat absoluut ook op mijn lijstje. Verder ben ik ook wel nieuwsgierig naar Istanbul. Barcelona heb ik ooit wel bezocht, een jaar of 20 geleden, tijdens excursies gedurende een zon-zee-strand-stapvakantie. Dat is toch anders dan een echte stedentrip, dus dat wil ik ook nog wel een keer gaan doen. Verder staan bij mij Rome, Venetië, Reykjavik, Kopenhagen en qua rondreizen een reis door Lapland erg hoog op mijn lijstje.
  Voor een trip naar New York mag je me altijd wakker maken, vind ik een geweldige stad. Je kent er alles (lees, de highlights uit het ‘stadsdeel’ Manhattan van film en tv) en toch ook niet πŸ™‚

 2. Mooie lijst! New York is te gek! Aan een week heb je idd niet eens genoeg, maar dat is echt een stad om vaker naartoe te gaan! Kaapstad ben ik ook heel benieuwd naar, nog een paar maandjes wachten. En Rio zou ik niet eens gelijk aan denken, maar denk dat wel dat het bijzonder is ja!

  1. Thanks Eva! πŸ™‚ San Francisco lijkt me ook heel mooi, deze stad ga ik september bezoeken, ben heel benieuwd! Madrid ben ik vorig jaar geweest, is zeker de moeite waard voor een bezoek. Vergeet Mercado San Miguel niet, daar je kun je heerlijk eten.. πŸ˜‰

 3. says: Annechien

  Rio de Janeiro had ik kunnen bedenken.. Istanbul was ik nooit op gekomen… Mooie bestemmingen, mooie dromen. Die hopelijk in de zeer nabije toekomst uitkomen….

 4. says: Marcella

  Mooie lijst Sieds! New York en Barcelona kan ik je echt van harte aanbevelen, fijne steden! Naar Kaapstad ben ik ook echt onwijs benieuwd. Echt balen dat je die stad gemist hebt tijdens je rondreis… πŸ™ Rio is ook wel een stad die tot de verbeelding spreekt.

  1. Bedankt Marcella! Jaah dat allebei steden waar ik zo graag naar toe wil. Vooral NY lijkt me geweldig mooi. Dat was zo balen toen, had zo graag wat meer van Kaapstad willen zien, maar ach dat hoort ook bij reizen. Heb nu wel een goede reden om nog een keer te gaan haha.. πŸ˜‰

 5. Gave steden heb je in het lijstje staan zeg! Ik hou van Barcelona en Istanbul ben ik een maandje geleden voor de 2e keer geweest: prachtige stad! NYC is heeel lang geleden (ik was 14) en moet ik zeker nog eens heen!

 6. says: Chantal

  New York is echt geweldig. Ik ben er nu twee keer in twee jaar geweest, laatste keer eind april en ik moet bekennen, het jeukt al weer. Volgens mij ben ik met het NYC-virus besmet :-).
  Steden die bij mij nog hoog op mijn lijstje staan: Sevilla, Stockholm en de koningssteden in Marokko. Istanbul is erg mooi. Ik ben er in 1998 geweest en ik raad je aan, ga niet in de wintermaanden, brrrrr wat koud πŸ™‚

  1. says: Sieds

   Ah wat leuk dat je zo enthousiast bent over NY Chantal, lijkt me zo’n onwijs gave stad! πŸ™‚ Sevilla en Stockholm kan ik je beide aanraden. Heb in Stockholm een fiets gehuurd, dat is een ideale manier om de stad te ontdekken. Sevilla is heerlijk, de stad is zeker een bezoekje waard!

 7. Leuke lijst! Ik deel ‘m voor 3/5 met je. Barcelona en Istanbul heb ik al mogen bezoeken en zijn toppers! Ben eigenlijk echt wel verbaasd dat je BCN nog niet bezocht hebt: zo dichtbij en veel goedkope vluchten naar toe. Niets houd je tegen dus πŸ˜‰

  1. says: Sieds

   Dank je Lotte, stiekem ben ik daar zelf ook verbaasd over haha, Barcelona lijkt me zo gaaf! Ik had in mijn reisplannen voor dit jaar Barcelona opgenomen, mooi voor in de zomer, maar helaas is het er nog niet van gekomen. Ik wil in november nog een citytrip gaan doen, Barcelona is dan wel een goede optie denk ik.. πŸ˜‰

 8. says: Sabine

  Leuk lijstje! New York staat heel hoog op mijn lijst! In Barcelona ben ik inmiddels twee keer geweest en ik heb daar niet echt een goede band mee πŸ˜‰ Ik zou graag nog een keer naar Wenen en Edinburgh willen en grote steden in Zuid- en Midden Amerika bezoeken!

  1. says: Sieds

   Dank je Sabine! Jaaaah ik wil ook zo graag naar NY.. Barcelona moet ik gewoon een keer naar toe, shame on me dat ik daar nog niet ben geweest, maar jij komt er dus niet weer? πŸ˜› Edinburgh lijkt me ook heel mooi.

 9. In je lijstje kan ik me volledig vinden, want ik zou ze ook willen bezoeken. Ben zelf ook nog nooit geweest in New York, Rio, Kaapstad en, wat een schande, Barcelona. Toch zouden dit niet mijn eerste opties zijn. Ik ben namelijk reuze benieuwd naar steden als Sevilla, Wenen, Tallinn, Sarajevo, Dubrovnik, Edinburgh, Samarkand, Ashgabat, Buenos Aires en ook Pripjat (mag dat eigenlijk als stad worden gezien?). Er zijn eigenlijk nog zoveel plaatsen die ik wil bezoeken, haha. Over een kleine 2 maanden kan ik Antigua in Guatemala afstrepen. Ik ben uiterst benieuwd naar deze stad na het zien van alle foto’s en het lezen van alle verhalen.

  1. says: Sieds

   Ah leuk om te horen haha..! πŸ™‚ Ik vind het zelf ook een schande dat ik Barcelona nog niet heb bezocht, deze stad wil ik gauw gaan afvinken! Jouw lijst is zeker niet verkeerd, daarvan kan ik alleen Sevilla en Buenos Aires afstrepen, beide mooie steden. Heb over beide steden trouwens een blog geschreven met de 7 must do’s. πŸ˜‰ En Antigua, zo gaaaaf! Ik was er vorig jaar, heerlijke stad. Heb je mijn blog over deze stad al gelezen? πŸ™‚

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *