15 Reisdilemma’s: Kiezen als het dan toch écht moet!

Op Reisdoc.nl kwam ik een heel leuk lijstje tegen: 15 reisdilemma’s. Wat zou ik doen als ik écht moet kiezen! Hierbij mijn keuzes, als het dan toch écht moet:


1.     ZONVAKANTIE / 
WINTERSPORT 
Dit is een hele makkelijke: zonvakantie! Ik heb vrienden in Zwitserland wonen en die hebben een poging gedaan om mij het skiën onder de knie te laten krijgen, maar zonder resultaat. Wintersport is gewoon niet mijn ding, après-ski daarentegen weer wel hoor.. 😉 Ik ben meer iemand van de zon en warme landen, dan van sneeuw en koude landen.

2.     VAKANTIE AAN DE KUST / VAKANTIE IN HET BINNENLAND
Als ik op vakantie ben wil ik graag wat zien en doen, dus ik kies in dit geval voor vakantie in het binnenland. Bergen beklimmen, leuke steden bekijken of een mooie tocht door de jungle, ik hou er van!  Een dergelijke vakantie eindigen aan de kust is dan wel een mooie afsluiter, je hoeft dan niks meer en kunt lekker genieten van zon, zee en strand. Mijn rondreis door Mexico en Guatemala bestond met name uit cultuur en natuur snuiven in het binnenland. Als afsluiter zaten we twee dagen in Playa del Carmen: heerlijk! Die twee dagen strand waren ook genoeg, want daarna wil ik wel weer wat ondernemen.. 😉

3.     EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN
Dit vind ik een lastige! Ik vind Aziatisch erg lekker vooral de curry’s, maar ga toch voor de Europese keuken. Pasta, pizza, souvlaki, olijven, lekkere kazen en niet te vergeten onze eigen Hollandse keuken, dat wil ik echt niet missen.

23-07-2015_20-38-46_QMcf_6LXw93O1juycsF_coIqZ33dOoVSTu_M55u

4.     WEG MET VRIENDEN / WEG MET PARTNER
Wat is er mooier dat met je eigen partner de wereld ontdekken en daar samen van te genieten. Een weekendje weg met vrienden, citytrip of Pinkpop bijvoorbeeld, is ook heel leuk, maar als ik echt moet kiezen zou ik het liefst mijn vakantiemomenten met m’n vriendin willen delen (ben momenteel overigens single hehe..) 😉

5.     ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE
Hier hoef ik niet lang over na te denken, ik ga duidelijk voor de actieve vakantie! Ik wil op reis het liefst zoveel mogelijk zien en niks missen. Als ik op reis ben wil ik aan alle activiteiten en excursies meedoen. Mijn gedachte is altijd: luieren kan ik in het weekend wel als ik niet op reis ben of als ik op vakantie ben aan het einde van de reis nog een paar dagen strand om even bij te komen en te relaxen. Eenmaal op reis: dan wil ik zoveel mogelijk van een land ontdekken en proeven, luieren is er dan in mijn ogen eigenlijk niet bij.. 😉

881896_orig

6.     AZIË / AFRIKA
Hoewel ik Afrika heel mooi vind en er zeker nog een keer naar terug ga, kies ik toch voor Azië. De bijzonder lekkere keuken, de oh zooo gastvrije mensen en de levenslust die de mensen uitstralen maken dat ik dit toch het mooiste continent vind.

7.     BARCELONA / ROME
Dit is een moeilijke, maar ook wel weer een makkelijke. Barcelona staat torenhoog op mijn wishlist, helaas ben ik er nog niet geweest. Ik hoor hele mooie en goede verhalen over deze interessante stad, maar ik moet toch echt voor Rome gaan, daar ben ik wel geweest. Rome is erg mooi, wat een sfeer en wat een mooie cultuur: het is net een openluchtmuseum!

DSC05666

8.     HOTEL / CAMPING
Dit is een makkie! Ik vind comfort en wat luxe toch wel belangrijk, ik hecht daar wel de nodige waarde aan dus ik ga voor hotel. Tuurlijk in een tent slaap je lekker in de buitenlucht en dat leventje op de camping zou mij ook best trekken. Echter een fijn bed en een dak boven mijn hoofd, vind ik toch wel een stuk prettiger.

9.     CITYTRIP / NATUURVAKANTIE
Voor een korte trip ga ik liever voor een citytrip. Ik vind het dan heerlijk om cultuur te snuiven, de stad op mijn gemak te bekijken, lekker eten in leuke straatjes. Voor een langere reis kies ik voor de natuurvakantie, ik zou dan niet alleen steden willen bekijken, maar ook juist veel natuur willen zien. Mijn ervaring is dat cultuur op den duur gaat vervelen, vooral als je met een langere reis veel steden ziet. Dit heb ik minder met natuur. Je verblijft vaak in verschillende natuurgebieden die elk hun eigen karakter hebben, bijvoorbeeld de ene week heb je een trekking in de bergen en de andere week ga je op zoek naar wildlife op uitgestrekte vlakten, dat verveelt niet in mijn ogen.. Hoezo reisdilemma..?! 😉

10.     WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN
Een wereldreis wie wil dat nou niet, maar ik zie de wereld toch liever in meerdere keren. Zo kun je je steeds weer verheugen op een nieuwe mooie reis! 🙂 Het liefst zou ik in het voorjaar een kleinere reis willen maken, in de zomer een citytrip en in september/oktober een verre reis van een week of drie.

11.     NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN
Ik vind reizen super en zou het niet willen missen, maar als ik echt moet kiezen dan kies ik voor mijn vrienden. Ik heb super leuke vrienden, waar ik altijd terecht kan, die wil ik voor geen goud missen!

12.     WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG
Het grote voordeel van vliegen is dat je in korte tijd zo aan de andere kant van de wereld kunt zijn, maar dat is wat mij betreft ook het enige voordeel: weg met het vliegtuig dus! Ik vind vliegen eigenlijk niks, niet dat ik vliegangst heb, helemaal niet, maar het duurt me vaak veel te lang. Bovendien is slapen in het vliegtuig voor mij echt een crime, dat is drama. Als je een tussenstop hebt of je mist net je vliegtuig, kun je vaak ook ellenlang wachten voordat je verder kunt vliegen, dat is ook niet echt mijn ding. Doe mij dus het autootje maar, lekker flexibel..! 🙂

13.      ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN
Dat is niet zo moeilijk: ROADTRIP! Rondreizen geeft je zoveel meer dan op één plek blijven. Wat is er mooier om van een land of gebied alle mooie plekken te zien. Oké, als je wat langer op één plek blijft omdat er veel te zien is of gewoon omdat je het een fijne plek is: prima! Ik blijf echter liever niet té lang op dezelfde plek, omdat ik graag zoveel mogelijk wil zien. Bovendien ga ik me op één plek op den duur vervelen!!

14.     BACKPACKEN / CRUISEN
Ik heb beide nog nooit gedaan, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor backpacken, dat is toch het échte pure reizen! Ik zou best een keer een cruise willen doen, gewoon om te ervaren hoe dat is. Echter heb ik bij een cruise altijd het idee dat je de typische toerist uithangt die van A naar B wordt gebracht, ergens een uurtje of twee rondhangt, ongeïnteresseerd tig foto’s maakt, weer op de boot stapt en daar verder gaat chillen. Ik wil juist zoveel mogelijk zien in de tijd dat ik de toerist c.q. reiziger uithang.. 😉

15.     ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI
Ik ben stiekem toch wel van het alles regelen. Daarom ga ik ook meestal voor een groepsreis. Al mijn verre reizen heb ik met een groepsreis gemaakt. Dan weet ik waar ik aan toe ben, en weet ik ook dat ik alle highlights van een land of gebied ga zien, daar hou ik wel van! Een citytrip regel ik wel altijd zelf, dat is prima te doen. Overigens heb ik in april/mei van dit jaar met een stel ruim twee weken door Spanje gereisd. We hebben van te voren de route bepaald en de eerste hotels geregeld. Verder hebben we gedurende de reis alles geregeld. Ik moet zeggen dat is me prima bevallen en was best makkelijk. Dit wil ik, sowieso in Europa, vaker gaan doen.

En wat zou jij kiezen als het dan toch écht moet? Ik ben benieuwd!
Join the Conversation

6 Comments

    1. says: Sieds

      Dank je Joost! Dat klopt, ik heb inderdaad nog nooit gebackpackt, erg he.. 😉 Mijn verre reizen heb ik altijd georganiseerd gedaan en citytrips zelf geregeld dat wel, maar echt backpacken niet. Wie weet in de toekomst, heb inmiddels redelijk wat reiservaring, dus wat dat betreft moet het wel kunnen. Jij hebt alleen maar gebackpackt? En wat vind jij dat het zo leuk maakt?

    1. says: Sieds

      Dank je Bart! Ja die indruk had ik al! 😉 Ik moet toegeven dat ik er inmiddels ook wel achter ben dat ik me op de bonnefooi ook prima zou kunnen redden. Het gemak van een groepsreis is dat alles geregeld is (lees: hotel, route, etc.). Op de bonnefooi heb je meer vrijheid, wat mij ook wel steeds meer aanspreekt. Een groepsreis kan in bepaalde dingen toch wel beperkt zijn, vooral de mogelijkheden om af te wijken van de route bijvoorbeeld.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *