12 dingen waar ik op reis niet zonder kan!

Een koffer pakken is niet mijn hobby en zal ook nooit mijn hobby worden. Het is gewoon niet mijn ding! Tegenwoordig maak ik altijd dankbaar gebruik van de inpaklijst die ik via Meenemen.nl kan maken. Dat maakt dat het inpakken toch een stuk handiger en sneller gaat. En op deze manier kan ik niks vergeten, wat mij toch altijd wel een prettig gevoel geeft zo vlak voor de reis. Aan de andere kant weet ik stiekem ook dondersgoed dat iets vergeten niet het einde van de wereld is en je vaak gedurende de reis datgene alsnog kunt kopen. Er zijn echter 12 dingen waar ik op reis niet zonder kan. Dat zijn de dingen die ik standaard al bij mijn rugtas en koffer klaar heb liggen, zodat ik ze zeker weten niet vergeet. Hier komen ze!

#1 Slaappillen
Zonder slaappillen kan ik echt niet op reis. Het begint al in het vliegtuig. Als ik geen slaappilletje inneem tijdens een lange vlucht doe ik geen oog dicht. Ook de eerste twee á drie nachten van een reis slaap ik doorgaans slecht. Als ik tijdens een reis overnacht in een tent biedt een slaappilletje voor mij ook uitkomst! Overigens gebruik ik naast slaappillen ook altijd de vliegtuig oordoppen van Earplane in het vliegtuig. Zo slaap ik goed, heb ik geen last van drukverandering en het vliegtuiglawaai.

#2 Fotocamera
Als ik op reis ga kan ik ook niet zonder mijn fotocamera. Tijdens mijn reis wil ik natuurlijk mooie foto’s maken en zonder fotocamera gaat dat nogal lastig. Ik neem ook vaak extra accu’s en geheugenkaartjes mee, zodat ik maar raak mooie plaatjes kan schieten! 🙂

#3 Deet
Ook deet staat standaard op mijn inpaklijst! Het is ideaal tegen muggen en andere insecten. Vooral in de bush bush kun je nogal last hebben van die beestjes. Dat moeten we natuurlijk niet hebben! 😉 Deet heb je in verschillende soorten, zo heb je een gel die je op je armen en benen kunt smeren, maar je hebt ook een spray. De spray vind ik zelf het makkelijkst: sprayen, beetje in laten werken en niks geen last van beestjes! Het voordeel van de spray is ook dat je je handen niet onder de gel hebt zitten. Bovendien ruiken je handen ook niet naar deet, wat je met gel wel hebt. Het nadeel van de spray is dat het wat sneller is uitgewerkt dan de gel, maar dan spray je gewoon later nog een keertje.

#4 Goede wandel/bergschoenen
Goed schoeisel is ook een must tijdens een reis, vooral als je veel wandelingen maakt! In Nepal, waar we heel veel in de bergen hebben gewandeld, merkte ik pas echt hoe belangrijk dat is! Zelf heb ik een lichtgewicht laag model bergschoen van het merk LOWA. Het is eigenlijk meer een wandel- én bergschoen in één. Heel geschikt voor alle soorten wandelingen en niet al te pittige tochten in de bergen.

#5 iPhone
Zonder mijn iPhone ben ik nergens, dus die gaat ook altijd mee! Sowieso ben je dan altijd mobiel bereikbaar, mocht er wat gebeuren. Verder heb je tegenwoordig hele handige apps, zoals Airbnb, telebankieren of TripAdvisor, zodat je snel even wat zaken op je mobiel kunt regelen. Natuurlijk is de social media ook gewillig om het thuispubliek op hoogte te houden. En verder heb je nog FaceTime en Skype, waarmee je handig, snel én gratis kunt bellen naar familie en vrienden. Hiervoor heb je uiteraard wel wifi nodig in je hotel of hostel.

#6 (kopie) Paspoort
Natuurlijk gaat mijn paspoort mee, dat is logisch! Maar standaard gaan er ook papieren kopies van mijn paspoort mee in de handbagage én koffer. Standaard heb ik ook een kopie van mijn paspoort in mijn mail staan, mocht ik mijn paspoort kwijtraken. Het scheelt een hoop gedoe en tijd bij de ambassade, mocht het zover komen.

#7 Wereldstekker
Ik maak elk jaar een verre reis dus een wereldstekker is dan echt een must have. Het ene jaar vlieg ik naar Azië en het andere jaar ben ik in Afrika of Zuid-Amerika. Het is niet zo dat elk land dezelfde stopcontacten heeft als in Nederland, dit verschilt per continent en kan zelfs per land verschillen! Bovendien kan de voltage per land ook nog verschillen, waardoor je ook nog een omvormer nodig hebt. Je wilt natuurlijk wel op tijd je mobiel, camera of laptop kunnen opladen, een wereldstekker mag dan niet ontbreken. Meer informatie over de wereldstekker vind je hier!

#8 Goede reisgids
Ook een goede reisgids vind ik belangrijk om bij me te hebben tijdens een reis. Ik geef hierbij de voorkeur aan de Capitool Reisgidsen. Ze zijn overzichtelijk, praktisch en lezen erg prettig! Ook ben ik een liefhebber van de plaatjes in deze reisgids. De serie van Insight Guide vind ik ook goed. Het is een mooie reisgids met veel gedetailleerde en handige informatie.

#9 Creditcard
De creditcard moet ook altijd mee. En nee, niet om daarmee alle souvenirs te kunnen bekostigen! 😉 Naast een wereldpas neem ik ook altijd de creditcard mee, omdat het toch nog wel voor komt dat ik met de wereldpas niet overal kan pinnen. En wat is er erger dan geen geld op zak te hebben. Let er met betrekking tot de wereldpas overigens op dat de pas is ingesteld voor het werelddeel waar je naar toegaat.. Anders kun je ter plekke helaas niet pinnen. Voor de creditcard hoef je dit niet in te stellen.

#10 SD card camera reader
Huh? Dè wat? Jah de SD card camera reader! Dat is heel handig, want deze kaartlezer zet snel je foto’s over van de SD card naar je iPad of iPad mini, echt ideaal! Zo heb je altijd een back-up van je foto’s en kun je ze gelijk op een groter scherm beter bekijken! 🙂

#11 Kofferslotjes
Kofferslotjes mogen ook echt niet ontbreken! Als ik op reis ga laat ik mijn koffer niet via de bagageband naar de laadruimte van het vliegtuig leiden, zonder slotjes. Je weet maar nooit wat ze ermee doen en erin kunnen stoppen. Eenmaal veilig geland zit je natuurlijk niet te wachten op bijvoorbeeld een lading drugs in je koffer, want dan ben je echt de sjaak!

#12 Desinfecterende handgel
Ook desinfecterende handgel vergeet ik niet in mijn koffer te doen. Éen drupje van dit spul op je hand en je handen zijn weer fris en schoon. In het buitenland en zeker buiten Europa is de hygiëne niet altijd wat het zou moeten zijn. Ook de WC’s zijn beslist niet altijd schoon. Het is dan fijn om handgel bij je te hebben.

Waar kan jij niet zonder als je op reis gaat? Ik ben benieuwd!
Join the Conversation

16 Comments

    1. Jah echt heel handig Manouk! 🙂 Ik gebruik de card reader zelf voor de iPad en je kunt dan zelf selecteren welke foto’s je op de iPad wilt zetten. Ik dacht dus dat je ‘m ook kon gebruiken voor de iPhone, maar dat blijkt niet zo te zijn. En dat terwijl de iPhone en iPad wel dezelfde ingang hebben.. Hij is alleen geschikt voor de iPad en de iPad mini.

  1. Veel dingen die je noemt, horen ook bij mijn standaard uitrusting. Tegenwoordig neem ik ook altijd wat contant geld mee, al is het maar 50-100 euro. In Costa Rica hadden we 3 bankpassen en 2 creditcards en niets deed het. Uiteindelijk heeft de bank via Western Union geld gestort, maar dat was niet zomaar geregeld. Wel zo fijn om dan iets aan geld bij je te hebben!

    1. Dat is een heel goeie Linda, daar had ik zelf niet eens aan gedacht! Maar ik heb mezelf er ook wel eens op betrapt, dan ondanks de passen die je ook bij je hebt, pinnen toch niet lukt. Ook niet overal staat een pinautomaat op de hoek heb ik ook wel gemerkt, onder andere vorig jaar nog in Guatemala. Fijn om dan toch contact geld bij je te hebben, wat je nog kunt inwisselen! 🙂

  2. Goede lijst Sieds! Bij mij zijn mijn camera, wereldstekker en iPhone ook onmisbaar. Net als mijn Havaiana-slippers in warme oorden, een Lonely Planet en mijn e-reader. En op lange reizen ook een kleine laptop, fijn om te kunnen bloggen en foto’s te selecteren!

  3. says: Miemie

    Zo leuk om te lezen dat iedereen weer andere essentiële items heeft om mee te nemen. We hebben een aantal overeenstemmingen, maar bij mij ontbreken ook zeker niet oordopjes in mijn tas!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *